Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Samsung LED TV reduce Clouding via Picture Settings Calibration


Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει για το πως μπορούμε να ρυθμίσουμε την Samsung UE48j6300 κάνοντας Picture Calibration. Δυστυχώς όμως και παρά την βέλτιστη απόδοση απεικόνισης των χρωμάτων, στις σκοτεινές σκηνές παρατηρείται έντονα το φαινόμενο του Clouding - Flashlighting με ότι αυτό συνεπάγεται για την καλύτερη εμπειρία θέασης.

Σήμερα θα δούμε λοιπόν πως μπορούμε να εξαλείψουμε τελείως το φαινόμενο αυτό συμβιβαζόμενοι μεν αλλά χωρίς να χάσουμε τις περισσότερες ρυθμίσεις από το Calibration που είχαμε κάνει, πετυχαίνοντας έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Samsung  LED TV.


  Reduce Clouding via Picture Calibration Settings Samsung UE48j6300 LED TV 
Από το τηλεκοντρόλ πατάμε Μenu επιλέγουμε Picture και πάμε να κάνουμε τις παρακάτω ρυθμίσεις σύμφωνα με τις εικόνες:
Μέσα από το Picture πάμε στο Picture Μode και επιλέγουμε Standard (Τυπική) βάζοντας τις παραπάνω τιμές που βλέπετε στην εικόνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν επιλέγουμε ποτέ Movie ή Dynamic Picture Μode.


Πάμε στο Picture Options και βάζουμε τις τιμές Off και Auto που βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα φροντίζοντας να έχουμε επιλέξει Colour Tone στο Warm1 και Auto Motion Plus στο Clear.

Πάμε στο Advanced Settings και βάζουμε το Dynamic Contrast στο Off  στο Black Tone επιλέγουμε Darkest και στο Colour Space επιλέγουμε το Native και Gamma στο -1.

Τέλος πάμε στο White Balance και αλλάζουμε ΜΟΝΟ τις τιμές του 2 Point με αυτές που βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το 10 Point θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένο και δεν αλλάζουμε τίποτα σε αυτό.
Αυτό ήταν όπως θα δείτε παρακάτω η εικόνα μας στις σκοτεινές σκηνές είναι πολύ καλύτερη απο ότι πριν εξαφανίζοντας το φαινόμενο του Clouding - Flashlighting που είχαμε αρχικά.

Πριν με Clouding - Flashlighting

Μετά τις ρυθμίσεις
Οι παραπάνω ρυθμίσεις μπορούν να καλύψουν όλη την σειρά j6300  ανεξαρτήτου εύρους γωνίας θέασης. Όπως και να έχει περιμένουμε να μας πείτε την γνώμη σας.

Labels: , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home