Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



macOS : Νέο Malware εκμεταλλεύεται... αρχαίο κώδικα

Αν και οι υπολογιστές της Apple είναι κατά γενική ομολογία αρκετά ασφαλείς, σε καμία περίπτωση δεν είναι άτρωτοι απέναντι σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, οι οποίες πολλές φορές μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρές.
Η γνωστή εταιρεία ασφαλείας Malwarebytes ανακάλυψε ένα νέο malware που στοχεύει σε συστήματα Mac, το οποίο έλαβε την ονομασία “OSX.Backdoor.Quimtchin”, ενώ αποκαλείται από τους ερευνητές και “Fruitfly”.
Αυτό που το καθιστά ξεχωριστό, πέραν του ότι είναι το πρώτο κακόβουλο λογισμικό για Mac που εντοπίστηκε μέσα στο 2017, είναι ότι εκμεταλλεύεται... αρχαίο κώδικα στην πλατφόρμα της Apple, ο οποίος υπάρχει πολύ πριν αυτή περάσει στην εποχή του OSX!
Το Fruitfly φαίνεται πάντως ότι είναι εξαιρετικά εξειδικευμένο και εικάζεται ότι στοχεύει στην βιομηχανική κατασκοπεία, αφού έχει σχεδιαστεί ώστε να πλήττει υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από ερευνητικά κέντρα στο χώρο της βιοϊατρικής.
Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τη σχετική αναφορά της Malwarebytes, υπάρχουν ενδείξεις ότι το malware μπορεί να μολύνει και υπολογιστές με Linux, ένα άλλο λειτουργικό σύστημα που φημίζεται για την ασφάλειά του. Αυτό βέβαια δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.
Όσον αφορά πάντως στην Apple, η εταιρεία είναι ενήμερη και εργάζεται ήδη επάνω στην ανάπτυξη ενός patch που μπορεί να εξουδετερώσει το κενό ασφαλείας.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερο στο άρθρο της Malwarebytes.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home