Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Stacer: Απλό εργαλείο βελτιστοποίησης του Linux συστήματός σας



To Stacer είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό που δίνει μια καλή λύση σε πιο νέους χρήστες στο Linux που αναζητούν κάποιο λογισμικό όπως το CCleaner για την βελτιστοποίηση του συστήματός τους.
Είναι δημιουργημένο με την τεχνολογία Electron και μέσα από πολύ απλό και εύχρηστο γραφικό περιβάλλον που διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:
- Μια γενική ματιά για βασικές πληροφορίες του συστήματός σας (μνήμη, CPU, χωρητικότητα κλπ).

- Καθαρισμό συστήματος, στα εξής σημεία:
Apt Cache: Κάθε φορά που εγκαθιστάτε πακέτα με την εντολή  apt, αποθηκεύονται τα προσωρινά πακέτα τους. Αυτό είναι χρήσιμο για την επανεγκατάσταση της ίδιας έκδοσης αυτών των πακέτων χωρίς την λήψη τους και πάλι, αλλά μπορεί να θέλετε να τα διαγράψετε για να ελευθερώσετε χώρο στον δίσκο σας.
Crash Reports: Οποιαδήποτε εφαρμογή κρασάρει, ένα crash report δημιουργείται αυτόματα ώστε, αν θέλει κάποιος, να τις στείλει στους δημιουργούς των εφαρμογών για ενημέρωσή τους. Μπορείτε να καταργήσετε αυτές τις αναφορές από εδώ.
System Logs: Αυτό περιέχει τα αρχεία καταγραφής από διάφορες διαδικασίες και του συστήματος.
Αpp Cache: Applications stores cache files για την βελτίωση των επιδόσεων. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα αρχεία cache για διάφορες εφαρμογές από εδώ. Να είστε προσεκτικοί/-ές κατά την αφαίρεση των App Caches όμως. Για παράδειγμα, η εκκαθάριση της web browsers cache θα σας αποσυνδέσει από τυχόν σελίδες που είσαστε συνδεδεμένοι/-ες.

- Startup Applications: Οι εφαρμογές που εκκινούν αυτόματα με το σύστημά σας και έχουν επίδραση στον χρόνο φόρτωσής του. Μπορείτε να επιλέξετε ποιες θέλετε πραγματικά, από αυτές που έχετε εγκαταστήσει και έχουν δημιουργήσει αυτόματη εκκίνηση.

- Services: Μπορείτε να αλλάξετε για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα διαθέσιμα system services του συστήματός σας. Αυτό θα απελευθερώσει μνήμη, μα με λίγο προσοχή στα όσα αφαιρείτε.

- Unistaller: Από εδώ μπορείτε να αφαιρείτε τρίτες εφαρμογές, μα προσοχή μην σβήσετε κάποια αναγκαία εξάρτηση.

Εγκατάσταση του Stacer:
Είναι διαθέσιμο για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές με έτοιμο deb πακέτο (διπλό κλικ επάνω του μόλις κατέβει), ενώ για άλλες διανομές μπορείτε να δοκιμάσετε μέσω του source πακέτου του (περιλαμβάνει οδηγίες), είτε δίνοντας τις εξής εντολές μια-μια:

git clone https://github.com/oguzhaninan/Stacer.git
cd Stacer
npm install && npm start


Μετά την εγκατάστασή του θα το βρείτε στο μενού σας.
Προφανώς το Stacer είναι ένα καλό εργαλείο για πιο νέους και λιγότερο έμπειρους χρήστες/-ριες, μα θα πρέπει να θυμάστε πως σαν Electron app έχει μια κάποια κατανάλωση, αλλά από την άλλη δεν είναι μια εφαρμογή που χρειάζεται να την έχετε ανοιχτή συνεχώς.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home