Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Πως να απομακρύνετε τον Keylogger από το HP φορητό σας


Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή HP, υπάρχει η πιθανότητα κάποιος άλλος να μπορεί να δει όλα όσα πληκτρολογείτε. Η εταιρεία επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι έχει εγκατασταθεί ένα keylogger σε εκατοντάδες μοντέλα φορητών υπολογιστών της, μετά την σχετική ανακάλυψη της ευπάθειας από τον ανεξάρτητο ερευνητή Michael Myng.
Εάν δεν γνωρίζετε τι είναι ένας keylogger, πρόκειται για ένα πρόσθετο λογισμικό (ή υλικό) που μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει όλα όσα γράφετε στο πληκτρολόγιό σας. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τον κωδικό πρόσβασης για τον τραπεζικό σας λογαριασμό, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, συνομιλίες και άλλα ιδιωτικά δεδομένα.
Το keylogger, το οποίο η HP λέει ότι προέρχεται από το touchpad της Synaptics, είναι απενεργοποιημένο. Ωστόσο, θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί από οποιονδήποτε με φυσική ή απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας.
Η εταιρεία έπειτα από όλο αυτόν το θόρυβο, δημιούργησε μια σελίδα υποστήριξης όπου μπορείτε να δείτε αν ο φορητός υπολογιστής σας κινδυνεύει, και έπειτα να κατεβάσετε μια ενημέρωση ασφαλείας. Η λίστα περιλαμβάνει πάνω από 450 διαφορετικά μοντέλα, οπότε θα πρέπει να δείτε πρώτα ποιον φορητό υπολογιστή έχετε, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης για να τον βρείτε. Από εκεί κατεβάστε μέσω του σχετικού συνδέσμου και τρέξτε το σχετικό "Softpaq", που θα βρείτε εκεί και θα λύσει το πρόβλημα. Υπάρχει ένας μικρός αριθμός μοντέλων για τα οποία δεν υπάρχει ακόμα διαθέσιμη ενημέρωση, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία έχει ήδη καλυφθεί.
Πάντως ακόμα και μετά την επίλυση αυτού του ζητήματος δεν είναι κακή ιδέα να είσαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Η καλύτερη τακτική όσον αφορά τα στοιχεία εισόδου σας σε online υπηρεσίες, τράπεζες κ.λπ. είναι να εγκαταστήσετε έναν password manager, ώστε να μην χρειάζεται να πληκτρολογείτε κωδικούς πρόσβασης κάθε φορά. Έτσι ο keylogger δεν θα βρίσκει τίποτα για να καταγράψει.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home