Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Πως να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook


Ίσως πλέον να μην έχετε χρόνο. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος χρήστης ξοδεύει έως και μία ώρα ημερησίως στο Facebook –ήτοι 15 μέρες τον χρόνο ή σχεδόν μία τριετία σε ολόκληρη τη ζωή του. Ίσως να έχετε χάσει απλώς το ενδιαφέρον σας.
Αυτό που κάποτε ήταν “κουλ” πλέον μοιάζει να έχει ξεθωριάσει, να έχει κλείσει τον κύκλο του. Ίσως πάλι τα σκάνδαλα των τελευταίων μηνών στα οποία εμπλέκεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ το 2016, επιλογή “trending topics”, πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών από την Cambridge Analytica) να σας έκαναν να πείτε “φτάνει”. Ίσως να μπουχτίσατε με τις ερωτήσεις από κάθε λογής “μανούλες”.
Όπως και να ‘χει, θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook. Το #deleteFacebook είναι δικαίωμά σας.
Αν σκέφτεστε πράγματι να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, οι επιλογές σας κατά βάση είναι δύο: η απενεργοποίηση ή η οριστική διαγραφή του. Πριν φτάσετε όμως εκεί, υπάρχουν κάποια πραγματάκια που θα πρέπει να γνωρίζετε και κάποιες ενέργειες που καλό θα ήταν να κάνετε.
large.delete-facebook-2.jpg.3cf1d62efa9f
Βήμα 1: Αποσυνδέστε τους λογαριασμούς σας
Αρχικά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποσυνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook από όλες εκείνες τις ιστοσελίδες και τις υπηρεσίες που τον έχετε χρησιμοποιήσει. Ξέρετε, όλες αυτές (συμπεριλαμβανομένου και του Insomnia) που προς διευκόλυνσή σας, σας επέτρεψαν να δημιουργήσετε το προφίλ σας με δυο “κλικ” αντλώντας δεδομένα από το Facebook. Από το μενού που θα βρείτε στην επάνω δεξιά γωνία του Facebook (στη desktop έκδοσή του) θα πάτε στα Settings (Ρυθμίσεις) και από εκεί στα Apps (Εφαρμογές). Η –πιθανότατα μακρά- λίστα που θα δείτε εδώ, είναι όλες εκείνες οι εφαρμογές και οι σελίδες στις οποίες έχετε επιτρέψει να πάρουν τα στοιχεία που χρειάστηκαν από το προφίλ σας.
Οι εφαρμογές εντός Facebook (οι διαγωνισμοί, τα κουίζ, τα mini games κλπ) το πιθανότερο είναι πως δεν χρειάζονται άλλο τα στοιχεία σας, οπότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βρίσκονται εκεί. Για τις υπόλοιπες (Spotify, Disqus, Etsy, Foursquare και πολλές ακόμα) θα πρέπει να κάνετε δουλίτσα οι ίδιοι: πηγαίνετε στις εφαρμογές αυτές, βρείτε τις σχετικές ρυθμίσεις και αποσυνδέστε τον λογαριασμό σας εκεί από εκείνον στο Facebook –αν δυσκολεύεστε, ψάξτε για κάτι του τύπου “how to unlink/disconnect my Facebook account from [όνομα εφαρμογής]”.
large.delete-facebook-1.jpg.a7515ee49eac
Βήμα 2: Κρατήστε αντίγραφο ασφαλείας
Έχοντας ξεμπερδέψει με την αποσύνδεση των λογαριασμών σας από αυτόν στο Facebook, είναι μια καλή στιγμή να κρατήσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο τελευταίο. Το Facebook σας επιτρέπει να κρατήσετε αντίγραφο από τις φωτογραφίες, τα μηνύματα, τις δημοσιεύσεις, τις επαφές σας και καθετί άλλο. Θα πρέπει όμως πρώτα να το ζητήσετε. Για να το κάνετε θα πάτε πάλι στα Settings (Ρυθμίσεις) αλλά θα διαλέξετε την επιλογή General (Γενικά) από το μενού αριστερά.
Εδώ, θα κάνετε “κλικ” στο Download a copy of your Facebook data (Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook) που βρίσκεται κάτω-κάτω στο κύριο τμήμα της σελίδας. Θα σας ζητηθεί εκ νέου ο κωδικός πρόσβασής σας και εν συνεχεία το Facebook θα αρχίσει να συγκεντρώνει τα δεδομένα σας. Υπολογίστε ότι θα χρειαστεί κάποια ώρα μέχρι να φτάσει στο email σας το μήνυμα με το link απ’ όπου θα κατεβάσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας –μην το αμελήσετε διότι λήγει εντός λίγων ημερών. Στην περίπτωσή μας, χρειάστηκε να περιμένουμε περίπου μία ώρα και το μέγεθος του αρχείου (για 11 χρόνια σταθερής δραστηριοποίησης στο Facebook) ήταν 1,2 GB.
Σημειώστε ότι οι πληροφορίες που αφορούν μεν εσάς αλλά βρίσκονται σε άλλους λογαριασμούς (όπως π.χ. τα μηνύματα που έχετε ανταλλάξει με άλλους χρήστες) θα παραμείνουν κανονικά στη θέση τους.
large.delete-facebook-3.jpg.3bda0606d8a2
Βήμα 3: Διαγραφή ή απενεργοποίηση;
Τέλεια. Κανένας άλλος λογαριασμός σας δεν εξαρτάται πλέον από το Facebook, τα δεδομένα σας βρίσκονται με τη μορφή αντιγράφου ασφαλείας στον υπολογιστή σας, οπότε είστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα. Θα απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας ή θα τον διαγράψετε άπαξ διά παντός;
Στην πρώτη περίπτωση, σκεφτείτε ότι απλά τον “παρκάρετε” μέχρι να ωριμάσει η σκέψη, να πήξει το μυαλό. Αν αλλάξετε γνώμη, τον ενεργοποιείτε εκ νέου και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Στη δεύτερη πάλι, δεν υπάρχει γυρισμός: μία που επιβεβαιώνετε τη διαγραφή και μία που ο Ζάκερμπεργκ ξεχνά την ύπαρξή σας –βάλτε έναν αστερίσκο εδώ και θα επανέλθουμε αργότερα. Όπως και να ‘χει, αν επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, τότε πηγαίνετε εδώ. Αν είστε αποφασισμένοι και θέλετε να τον διαγράψετε εντελώς, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα.
Θα σας προτείναμε μια-δυο βδομάδες πριν… πατήσετε το κουμπί® να ανακοινώσετε στις επαφές σας στο δίκτυο την απόφασή σας με μια σας δημοσίευση –εξηγηθείτε για να μην παρεξηγηθείτε. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για κάτι: με τους πραγματικούς σας φίλους θα συνεχίσετε να έχετε επαφές –μέσω τηλεφώνου, email, messaging apps, ή για καφέ τα Σάββατα. Ναι, θα χάσετε όλους εκείνους τους παλιούς συμμαθητές, τις συμφοιτήτριες από τη σχολή που τώρα κάνουν καριέρα στο “πι-αρ”, τους πρώην συναδέλφους που έχετε ξεχάσει τη φωνή τους αλλά έτσι κι αλλιώς, δεν είχατε κανέναν εξ αυτών πραγματικά ανάγκη. Άλλο η φιλία, άλλο το stalking.
Α, και δεν θα πάθετε απολύτως τίποτα αν δεν μάθετε με ποιον/α βγαίνει ο/η πρώην σας πλέον. Γκαραντί.
Αν ανησυχείτε για την ενημέρωσή σας, υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες που μπορούν να σας καλύψουν: από το Twitter και το Reddit, μέχρι newsletters ενημερωτικών οργανισμών και ιστοσελίδων. Τα γκρουπ ίσως να είναι όντως ένα στοιχείο με αξιόλογο περιεχόμενο όμως δεν χάθηκε και ο κόσμος: τόσα sites και forums υπάρχουν αφιερωμένα σε οτιδήποτε μπορείτε να βάλετε κατά νου –κι αν δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε, τίποτα δεν σας εμποδίζει να αρχίσετε ένα οι ίδιοι! Τα αγαπημένα σας brands με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα τα βρείτε (κι αν δεν τα βρείτε εσείς, θα σας βρουν αυτά) ενώ για την επικοινωνία σας υπάρχουν τόσες και τόσες πλατφόρμες –αφήστε που μπορείτε να διαγράψετε το προφίλ σας στο Facebook παραμένοντας κανονικά στο Messenger.
large.delete-facebook-4.jpg.3b5823d3899b
Βήμα 4: Τέλος το Facebook (και το WhatsApp και το Messenger και το Instagram)
Συγχαρητήρια! Κάνατε την επανάστασή σας και διαγράψατε τον λογαριασμό σας από το Facebook. Το ξέρετε όμως ότι αν ο Μάρκος ο Ζάκερμπεργκ θέλει να σας βρει, δεν του γλιτώνετε, έτσι; Αυτό, διότι η Facebook Inc. κατέχει μεταξύ άλλων το Instagram και το WhatsApp που κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείτε. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε και το Messenger που τη γλίτωσε από τη διαγραφή, βάσει των όσων αναφέραμε στο προηγούμενο βήμα, τότε στην πράξη η Facebook Inc. εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή της ουκ ολίγα δεδομένα για το άτομό σας.
Εδώ λοιπόν κολλάει ο αστερίσκος που βάλαμε νωρίτερα –τον ξεχάσατε ήδη; Αν όντως θέλετε να μην έχετε καμία σχέση με τον Ζάκερμπεργκ και τα έργα προϊόντα του, τότε μάλλον θα πρέπει να εξετάσετε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να διαγράψετε τα προφίλ σας και από τις υπόλοιπες πλατφόρμες του κολοσσού του. Αλλά όπως και να ‘χει, αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε εν καιρώ. Το Facebook αποτελεί μια καλή αρχή και τα υπόλοιπα έπονται.
Αν σας άρεσε το άρθρο, μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στο Facebook και να κάνετε like στη σελίδα του Insomnia. Δεν έχετε διαγραφεί ακόμα… Χεχ!

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Twingly BlogRank