Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Το Netflix θέλει να παρακάμψει τις χρεώσεις του App Store της Apple


Μια μικρή «επανάσταση» έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό από εταιρείες που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την Apple και τη Google και αφορά το χαράτσι του 30% το οποίο επιβάλλουν οι δύο εταιρείες στο δημιουργό κάθε εφαρμογής του App Store και του Play Store, όταν αυτός πραγματοποιήσει μια πώληση.

Το Netflix είναι η επόμενη εταιρεία που δοκιμάζει τρόπους να αποφύγει τη σχετική χρέωση, με το να αφαιρέσει εντελώς τη δυνατότητα εγγραφής και αγοράς συνδρομής στην υπηρεσία μέσα από την επίσημη εφαρμογή που διαθέτει στο App Store.

Η συγκεκριμένη έκδοση της εφαρμογής του Netflix δοκιμάζεται σε 33 χώρες (σ' αυτές δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα) και κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να γίνει συνδρομητής στην υπηρεσία, ανακατευθύνεται στη mobile έκδοση της ιστοσελίδας όπου φυσικά δεν ισχύει οποιαδήποτε χρέωση και το Netflix απορροφά το πλήρες ποσό. 

Με τον τρόπο αυτό το Netflix παρακάμπτει το σύστημα χρέωσης της Apple που πραγματοποιείται μέσω του iTunes, μια κίνηση παρόμοια μ' αυτή που πραγματοποίησε πριν λίγο καιρό το Spotify. Το ίδιο ισχύει και για δύο κορυφαίες εταιρείες στο χώρο του gaming, τη Valve και την Epic Games, με την τελευταία να δημιουργεί πρόσφατα αίσθηση ανακοινώνοντας ότι η έκδοση του Fortnite στο Android θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας της και όχι στο Play Store.

Απαντώντας στα διάφορα αιτήματα, η Apple έχει προχωρήσει σε αλλαγή του μοντέλου χρέωσης από το δεύτερο χρόνο και μετά όταν το ποσοστό πέφτει στο 15%, χωρίς όμως να λύνει το πρόβλημα για εταιρείες του μεγέθους του Netflix και της Valve που βλέπουν να χάνουν εκατομμύρια δολάρια ετησίως από την πολιτική αυτή των δύο εταιρειών.

Για την ώρα το Netflix δεν έχει ανακοινώσει αν η αλλαγή στην εφαρμογή του θα γίνει μόνιμη, αναφέροντας ότι οι δοκιμές αυτές θα ολοκληρωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου. 

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home