Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Υποχρεωτική Ευρω-ταυτότητα σε βάθος διετίας αποφάσισε η Ε.Ε


Η Ευρωπαϊκή Ένωση τα "βρήκε" με τα διαφωνούντα κράτη-μέλη, και δρομολόγησε άμεσο σχέδιο ως προς την πλήρη εφαρμογή της νέας ενιαίας Ευρω-ταυτότητας για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Συγκεκριμένα, η νέα ταυτότητα θα έρχεται στην μορφή μίας κοινής πιστωτικής κάρτας, με ενσωματωμένα βιομετρικά στοιχεία όλων των πολιτών της Ε.Ε.

Η δημιουργία της ενιαίας ευρω-ταυτότητας στοχεύει στην ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών ανάμεσα στα κράτη-μέλη, με κύριο μέλημα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση φαινομένων όπως την πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων, την παράνομη μετανάστευση, και τα κρούσματα τρομοκρατίας ανά την Γηραιά Ήπειρο.

Το συμβούλιο της Ε.Ε, φαίνεται ότι κατέληξε σε συμβιβασμό με όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης, για τις νέες κοινές ταυτότητες που πρόκειται να αποκτήσουν 500 εκ. ευρωπαίοι πολίτες, μέσα σε διάστημα 24 μηνών.

Σύμφωνα με διαβαθμισμένο έγγραφο του Συμβουλίου το οποίο συντάχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, η Αυστριακή προεδρία κατάφερε να μεταπείσει ορισμένα διαφωνούντα κράτη-μέλη πάνω σε θέματα που αφορούσαν τον χρόνο αλλαγής του δελτίου, την διάρκεια των υφισταμένων ταυτοτήτων, όσο και ως προς την έκδοση νέων δελτίων από παιδιά κάτω των 12 και πολίτες άνω των 70 ετών.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home