Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Microsoft: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer


Η Microsoft γνωρίζει ότι υπάρχουν αρκετές εταιρείες και οργανισμοί που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer επειδή o παρωχημένος web browser υποστηρίζει παλαιότερα web apps, ωστόσο η εταιρεία ζητά από όσους τον χρησιμοποιούν να εγκαταλείψουν επιτέλους τις παλιές συνήθειες τους και να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν έναν σύγχρονο και ασφαλή περιηγητή, όπως τον Edge.  

Σε μία ανάρτηση του που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες στο blog της εταιρείας με τίτλο «οι κίνδυνοι της χρήσης του Internet Explorer ως προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης», ο Senior Cybersecurity Architect της Microsoft, Chris Jackson γράφει ότι εξακολουθώντας να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer, οι εταιρείες και οι οργανισμοί συσσωρεύουν «technical debt», με την έννοια ότι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την πλέον εύκολη και βολική λύση σήμερα παρά προτιμούν να ακολουθήσουν μία προσέγγιση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα (π.χ αν απενεργοποιηθεί το User Account Control ή απαιτείται η χρήση 32-bit OS ή κάποιας 32-bit σουίτας Office ή η εταιρεία πληρώνει για να επεκτείνει την συμβατότητα με μία παλιά έκδοση της Java, τότε υπάρχει κάποιο «τεχνικό χρέος»).

Το «τεχνικό χρέος» μπορεί να είναι ακούσιο, με την έννοια της κακής ανάπτυξης κώδικα ή κάποιων λανθασμένων αποφάσεων στην ανάπτυξη ή στην σχεδίαση ενός app για παράδειγμα ή μπορεί να είναι σκόπιμο, και επομένως προϊόν μίας στρατηγικής απόφασης που αποσκοπεί στην συμβατότητα ή στην βελτιστοποίηση για το σήμερα, και όχι για το μέλλον. 

Η Microsoft προσπάθησε να περιορίσει το «τεχνικό χρέος» που έχει συσσωρευτεί με τη χρήση του IE, δημιουργώντας το Enterprise Mode του browser για παράδειγμα το 2014. To Enterprise Mode επιτρέπει στις ιστοσελίδες να γίνονται render όπως θα γίνονταν με τις προηγούμενες εκδόσεις του IE για να αποφευχθούν προβλήματα συμβατότητας με παλαιότερα web apps. Η Microsoft σταμάτησε την υποστήριξη για τις εκδόσεις 8,9 και 10 του Internet Explorer το 2016. Αν και είναι δυνατό να «τρέξετε» παλαιότερα web apps στον IE, είναι πιο ασφαλές, εξυπνότερο καλύτερο μακροπρόθεσμα να μεταβείτε σε έναν μοντέρνο browser.  

Σήμερα, όπως λέει ο Chris Jackson, «ο Internet Explorer είναι μία λύση συμβατότητας, καθώς δεν υποστηρίζονται πια τα νέα πρότυπα web, και αν και πολλές ιστοσελίδες λειτουργούν κανονικά, στην πλειονότητα τους οι κατασκευαστές ιστοσελίδων και οι developers εφαρμογών ιστού δεν πραγματοποιούν πια δοκιμές στον Internet Explorer, παρά προτιμούν τους μοντέρνους περιηγητές». Έτσι, αν οι οργανισμοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer για λόγους συμβατότητας με παλιά web apps ή επειδή λειτουργεί θαυμάσια στην τοπική intranet zone, «δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα νέα apps καθώς βγαίνουν» ενώ κάποιο σημαντικό μέρος του web θα παραμείνει αθέατο.

Το  τεχνικό χρέος δεν σταματάει, παρά συνεχίζει να μεγαλώνει όσο δεν γίνονται επενδύσεις και η ελλιπής λειτουργικότητα δεν διορθώνεται. Και καθώς νέα apps βγαίνουν σε μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με το παρελθόν, η Microsoft τόσο για λόγους συμβατότητας όσο και για λόγους ασφαλείας ζητάει από τους χρήστες και τις εταιρείες να αλλάξουν συνήθειες και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σήμερα.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home