Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η ΕΑ απαγορεύει το Battlefield V στο Linux



Όλα ξεκίνησαν όταν σε ένα νήμα του Reddit , πολλοί παίκτες που χρησιμοποιούσαν Linux άρχισαν να διαμαρτύρονται για την απαγόρευση εισόδου τους στο παιχνίδι.

Όπως διαπιστώθηκε ο λόγος του ban ήταν το FairFight, που είναι ο μηχανισμός αντιπαραβολής που χρησιμοποιείται για το BF V, μόνο και μόνο επειδή επέλεξαν να παίξουν το Battlefield V (BF V) στο Linux μέσω Wine.


Συγκεκριμένα η anti-cheat τεχνική της EA θεωρεί την εφαρμογή επίλυσης προβλημάτων Linux συμβατότητας (Vulkan-Βased Ιmplementation of DirectX) ως εξαπάτηση καθώς οι αλλαγές που γίνονται για να καταστεί δυνατή η εκτέλεση του Battlefield V ανιχνεύονται ως τροποποιημένο αρχείο μέσω του οποίου και ορίζεται ως "potentially" cheating.

Παρόλο που αυτό το κατά τα άλλα αθώο εύρημα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί άμεσα από την EA και ενώ έχει απαντήσει στους διαμαρτυρόμενους με email χρήστες της ότι δεν θα κάνει suspend τους λογαριασμούς τους, αυτή δεν φαίνεται να το αναγνωρίζει με αποτέλεσμα να μην δίνει λύση και να  εξακολουθεί την απαγόρευση πρόσβασης στο παιχνίδι μέσω Linux.
https://twitter.com/LutrisGaming

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η Lutris Gaming  να δείχνει αρκετά εξοργισμένη με την όλη συμπεριφορά της EA με τις μόνιμες απαγορεύσεις κάνοντας σχετικό post στο twitter.


Όπως και να έχει το σημαντικό αυτό θέμα θα έχει και συνεχεία και δεν θα λήξει εδώ για αυτό και θα ενημερώσουμε για τις όποιες εξελίξεις.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home