Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Bug στα Windows 10 επηρεάζει κυρίως χρήστες που εργάζονται από το σπίτι


Μία από τις τελευταίες ενημερώσεις των Windows 10, δεν επιτρέπει σε χρήστες να συνδεθούν στο Internet και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές όπως τα Office 365.
Ένα νέο bug προέκυψε στα Windows 10 που επηρεάζει τη σύνδεση με το Internet σε κάποιους χρήστες ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν επιτρέπει σε εφαρμογές όπως τα Office 365 να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες δικτύου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί χρήστες που εργάζονται από το σπίτι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, να έρχονται αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα που επηρεάζουν την παραγωγικότητά τους.
Το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτούς που χρησιμοποιούν εκδόσεις Windows 10 May 2019 ή November 2019 ενώ το bug προκαλείται από την προαιρετική ενημέρωση KB4535996 που κυκλοφόρησε τέλη Φεβρουαρίου.
Το bug αποτρέπει τη σύνδεση με το Internet σε Office 365, Outlook αλλά και στο Teams ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και στον browser της Microsoft. Εφαρμογές που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από χρήστες που εργάζονται εξ’ αποστάσεως. Η Microsoft επισημαίνει πως οποιοδήποτε πρόγραμμα χρησιμοποιεί υπηρεσίες WinHTTP ή WinInet αντιμετωπίζει προβλήματα σύνδεσης.
Τα πράγματα γίνονται χειρότερα αφού το bug εστιάζει πολύ περισσότερο στους χρήστες που έχουν VPN για την εξ’ αποστάσεως σύνδεση με την εταιρία που εργάζονται ενώ μπορεί να συμβεί είτε όταν κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί είτε να αποσυνδεθεί από το VPN.
Ήδη η Microsoft έχει βάλει σε προτεραιότητα την επίλυση του bug και σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη σχετική διόρθωση στις αρχές Απριλίου. Στο ενδιάμεσο κάποιος μπορεί να δοκιμάσει να κάνει μία επανεκκίνηση στον υπολογιστή αφού λέγεται πως μπορεί να δώσει μία προσωρινή λύση. Από την άλλη πλευρά, αν συμβαίνει αρκετές φορές μέσα στο 8ωρο, ενδεχομένως να μην αξίζει καν η προσπάθεια.
Η ενημέρωση KB4535996 που προκάλεσε το bug περιελάμβανε διορθώσεις τόσο για το κουτί αναζήτησης των Windows το οποίο δεν εμφανίζονταν σωστά αλλά και βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας στα laptops κατά τη λειτουργία Modern Standby. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της διόρθωσης.


[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home