Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



IPTV: Μεγάλη επιχείρηση κατά της πειρατείας από τις Ιταλικές αρχές

Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που ουκ ολίγες φορές έχει προσπαθήσει να πατάξει την πειρατική θέαση συνδρομητικών καναλιών χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι ιταλικές υπηρεσίες κατόρθωσαν την περασμένη εβδομάδα ακόμα ένα χτύπημα στους πειρατές κλείνοντας 58 ιστότοπους και 18 κανάλια Telegram, σε μια επιχείρηση που ονομάστηκε "Evil Web".

Στις έρευνες διαπιστώθηκε ότι η συνολική κίνηση ήταν περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες και ότι μετά την επιδρομή κατάφεραν να διακόψουν το 90% των πειρατικών IPTV συνδρομών στην Ιταλία.
Η έρευνα ξεκίνησε με έναν χρήστη ονόματι "Diabolik". Οι αρχές δεν τον έχουν εντοπίσει, αλλά είναι πιθανώς προγραμματιστής ενός πρόσθετου στο Kodi (Diabolik441) αλλά και της ομώνυμης εφαρμογής σε Android, που αφορά κυρίως ιταλικό περιεχόμενο.
Στην Ιταλία, οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων που παίζουν πειρατικό περιεχόμενο είναι γνωστές ως "pezzotto", που χρησιμοποιούνται από πολλούς χρήστες για πρόσβαση σε πειρατικό περιεχόμενο. Μετά τις επιδρομές, οι αρχές έχουν εντοπίσει περίπου 1.000 χρήστες αυτών των υπηρεσιών, τόσο στην Ιταλία όσο και σε άλλες χώρες, και πρόκειται να αναλάβουν νομική δράση εναντίον τους για εγκλήματα κατά πνευματικών δικαιωμάτων και παραλαβής κλεμμένων αγαθών.

Οι κυρώσεις για αυτούς τους συνδρομητές μπορούν να φθάσουν έως και τρία χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο έως και 25.000 ευρώ. Παρόμοιες κυρώσεις αναφέρθηκαν από το Guardia di Finanza τον Φεβρουάριο αφού ενημέρωσαν τις αρχές για την ταυτότητα 223 συνδρομητών σε πειρατικές υπηρεσίες IPTV, αν και δεν είναι γνωστό εάν οι αγωγές ήταν επιτυχημένες.

Οι ιταλικές αρχές ισχυρίζονται επίσης ότι διαθέτουν ένα νέο σύστημα για τον αποκλεισμό ιστοσελίδων, επικοινωνώντας απευθείας με τις υπηρεσίες φιλοξενίας για τον εντοπισμό ψευδωνύμων που σχετίζονται με τομείς διαδικτύου δεύτερου επιπέδου. Χάρη σε αυτό, κλείνουν εκατοντάδες ιστότοποι κάθε μήνα. Σύμφωνα με τις αρχές, η πειρατεία έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ιταλικό ΑΕΠ της τάξεως των 500 εκατομμυρίων ευρώ, με απώλεια 6.000 θέσεων εργασίας.

[via]
 

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home