Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Eten X500 Review

Eκμεταλλευόμενος το προηγούμενο ΗΤC 3300 review, ζήτησα απο τον φίλο Πάνο (panosha), ο οποίος δραστηριοποιείτε στο forum της εταιρίας NGI (βοηθώντας με τις γνώσεις του, χρηστές της συγκεκριμένης συσκευής και όχι μόνο) την δημιουργία αυτού του review έτσι ώστε να έχουμε μια εναλλακτική πρόταση. Ο Πάνος ανταποκρίθηκε άμεσα και θέλω να τον ευχαριστήσω για την πολύτιμη συμβολή του έτσι ώστε να έχουμε ακομα ενα hot PPC GPS mobile phone review.


Glofiishing with the X500

Κατηγορία Προϊόντος : Quad-band GSM/GPRS/EDGE Pocket PC Phone with GPS

Κατασκευαστής: ΕΤΕΝ

Τιμή : 599,00 € Πλαίσιο

The image “http://img509.imageshack.us/img509/1966/12728732bf0.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Xαρακτηριστικά: Windows Mobile 5.0 with AKU 3.2 (Pocket PC Phone), Samsung S3C2442 400MHz CPU, 64MB RAM, 128MB ROM, quad-band GSM/GPRS/EDGE, 2.8" QVGA (65K-colour) TFT-LCD, 2.0-megapixel CMOS camera with flash, 802.11b/g Wi-Fi, Bluetooth 2.0 (Class 2) + EDR (with A2DP & AVRCP), GPS (SiRFstar III), TMC support, FM radio, microSD, Mini-USB, 113.0mm x 59.5mm x 15.5mm, 146g (με μπαταρία).

Θετικά:

Καταπληκτικής απόδοσης και ευαισθησίας GPS

Το λεπτότερο GPS-PPC-Τηλέφωνο της αγοράς.

Φωτεινή άριστη χρωματικά οθόνη.

Πολύ καλή διαχείριση ενέργειας, μεγάλη διάρκεια και χωρητικότητα μπαταρίας.

Eνσωματωμένα Wi-Fi, Bluetooth, GPS, and FM ράδιο.

Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.

Ισχυρός επεξεργαστής, πολύ καλές επιδόσεις.

Εξελληνισμένο λειτουργικό σύστημα.

Δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης σε windows mobile 6 (Αγγλικά προς το παρόν και Ελληνικά αναμένονται).

Αρνητικά:

Η οθόνη παρουσιάζει στο κέντρο φαινόμενο «κυματισμού» κατά την πίεση. Εμφανές κυρίως σε μπλε φόντο και συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού.

Διάταξη πλήκτρων.

Δεν υποστηρίζει 3G.

Μέτριας ποιότητας δερμάτινη θήκη χωρίς κλπ ζώνης.

Δεν περιλαμβάνει στην συσκευασία βάση στήριξης και φορτιστή αυτοκινήτου.

Κακής ποιότητας φωτογραφίες κ βίντεο.

Τι περιέχει η συσκευασία

1,530mAh Li-ion polymer μπαταρία.

AC φορτιστή.

Δερμάτινη θήκη.

Στερεοφωνικά ακουστικά (με μικρόφωνο, volume control, και shirt clip).

USB καλώδιο συγχρονισμού.

Screen protector.

Getting Started CD (περιέχει Microsoft Outlook 2002, ActiveSync 4.2 και manual).

Οδηγό γρήγορης χρήσης.

Αναλυτικά

Το Χ500 συγκεντρώνει την επεξεργαστική ισχύ του Μ600 και το GPS του G500 σε ένα σύνολο με ακόμα καλύτερες επιδόσεις που στηρίζονται στον 400MHz επεξεργαστή της Samsung. Με την εμφάνιση μάλιστα της νέας “windows crossbowROM η συσκευή αποκτάει άλλο αέρα αυξάνοντας σημαντικά τη «διάρκεια ζωής» της . Πολύ καλή υποστήριξη συνδεσιμότητας μέσω ισχυρού Wi-Fi και Bluetooth από τη μία μέτριος όμως φωτογραφικός φακός από την άλλη.

Οι σχεδιαστές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη κι όμορφη συσκευή που δεν μοιάζει με καμιά άλλη ως τώρα, τοποθετώντας το λογότυπο Glofiish στο κάτω μέρος της οθόνης. Στην ίδια σχεδιαστική λογική υπακούουν κ τα πλήκτρα, κάτι, όμως που φαίνεται να έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά την χρηστικότητα του κεντρικού pad αφού το κεντρικό κουμπί είναι βυθισμένο προς τα μέσα αντί να εξέχει.

Στο εμπρόσθιο μέρος, εκείνο που κυριαρχεί είναι η καταπληκτική οθόνη 2.8" QVGA (240 x 320) με άψογη απόδοση χρωμάτων και πολύ μεγάλη φωτεινότητα, πράγμα σημαντικότατο για μια συσκευή που θα χρησιμοποιηθεί για πλοήγηση, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Θα πρέπει, όμως, να σημειώσουμε το αρνητικό «φαινόμενο της σταγόνας» που παρουσιάζει όταν η οθόνη πιέζεται με το δάχτυλο ή τη γραφίδα, κάτι που προφανώς αποτελεί κατασκευαστική «ιδιοτροπία», αποτέλεσμα, πιθανώς, του λεπτού προφίλ της συσκευής, χωρίς, όμως, αυτό να αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα πέραν του αισθητικού μέρους.

Στο κάτω μέρος δέχεται μια micro SD κάρτα για αύξηση του αποθηκευτικού χώρου, που δεν προστατεύεται αλλά κουμπώνει καλά. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η θύρα mini USB για την επικοινωνία με το PC και η θέση του stylus.

Στην αριστερή πλευρά υπάρχουν τα κουμπιά της έντασης, το πλήκτρο της ηχογράφησης και η είσοδος των ακουστικών. Αντίστοιχα δεξιά βρίσκουμε το κουμπί εκκίνησης/αναμονής και το πλήκτρο της 2.0-megapixel CMOS κάμερας με φλας που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής. Δυστυχώς οι επιδόσεις της και σε φωτογραφίες και σε video είναι μετριότατες.

Κατά την πρώτη εκκίνηση της συσκευής εγκαθίστανται πάνω από 20 extra εφαρμογές της ΕΤΕΝ, κάποιες εκ των οποίων κρίνονται απαραίτητες ενώ άλλες φάνηκε κατά τη χρήση τους να δημιουργούν μικροπροβλήματα . Υπάρχει, φυσικά, η επιλογή προσθαφαίρεσης τους, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να φέρει τη συσκευή «στα μέτρα του».

Η συσκευή εκκινεί έχοντας ελεύθερα περίπου 57 ΜΒ αποθηκευτικού χώρου, (ανάλογα τη ROM και με την προϋπόθεση να έχουν αφαιρεθεί τα αρχεία εγκατάστασης των προγραμμάτων της ΕΤΕΝ) και με 31 ΜΒ ελεύθερη μνήμη για προγράμματα. Οι παραπάνω ποσότητες ελεύθερης μνήμης κρίνονται ικανοποιητικές χωρίς να υπάρχει φόβος δυσλειτουργίας από έλλειψη αυτής ακόμα κ κατά την ταυτόχρονη κ πολύωρη χρήση πολλών κ απαιτητικών προγραμμάτων.

Το τηλέφωνο της συσκευής συμπεριφέρεται αρκετά καλά, φαίνεται, δε, να έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα χαμηλής έντασης του ακουστικού που υπήρχε σε προηγούμενες συσκευές της ΕΤΕΝ. Το μεγάφωνο της συσκευής έχει ικανοποιητική ένταση και απλά καλή ποιότητα ήχου.

Πλοήγηση

Ας έρθουμε τώρα στο θέμα της πλοήγησης. Το Χ500 δοκιμάστηκε με αρκετά προγράμματα με χρήση GPS και είχε παντού την ίδια καλή συμπεριφορά, κάτι που οφείλεται στην καταπληκτική απόδοση του ενσωματωμένου GPS (SiRFstar III) συνεπικουρούμενου από την εφαρμογή για την ενημέρωση της εφημερίδας των δορυφόρων.

Aς ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με το Destinator 6 με το οποίο υπάρχει άριστη συνεργασία. Το πρόγραμμα μπορεί να εγκατασταθεί είτε στη βασική μνήμη είτε στην κάρτα μνήμης με εξίσου καλά αποτελέσματα και χωρίς καθυστερήσεις στην έναρξη η το κλείσιμο του. To κλείδωμα της θέσης μας κατά την έναρξη του προγράμματος γίνεται ταχύτατα και σπάνια θα ξεπεράσει τα 30’’. Πέρα από τον μεγάλο αριθμό δορυφόρων που βλέπουμε συνήθως (9-11) είναι εντυπωσιακή η ισχύς του σήματος της λήψης. Οι ήχοι πλοήγησης ακούγονται καθαρά και έχουμε την δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης από τα πλαϊνά κουμπιά της συσκευής. Επίσης λειτουργούν άψογα τα SMS μέσα από το πρόγραμμα.

Στα σημαντικά τώρα, ο υπολογισμός διαδρομής είναι ταχύτατος και γίνεται σε 2-5’’ για οποιαδήποτε σχεδόν διαδρομή εντός Ελλάδας. Επίσης ο επαναυπολογισμός διαδρομής λειτουργεί άψογα. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο επαναυπολογισμός γίνεται ακαριαία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ίσως χρειαστούν λίγα μέτρα, αλλά ακόμα και μέσα σε πόλη με κοντινούς δρόμους είναι απίθανο να περάσουμε τον επόμενο δρόμο και να μην έχει γίνει ο υπολογισμός της νέας διαδρομής. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ποτέ δεν θα χαθείτε μέσα στην πόλη ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Πραγματικά, αυτό το GPS συμπεριφέρεται καλύτερα από πολλές εξωτερικές συσκευές πλοήγησης.

Θα πρέπει, τέλος, να τονίσουμε την πολύ καλή διαχείριση ενέργειας που σε συνδυασμό με την μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία, χαρίζει ικανοποιητικότατη αυτονομία στη συσκευή. Με 10-20 λεπτά κλήσεων και 2 ώρες πλοήγηση την ημέρα, δεν θα χρειαστείτε το φορτιστή για 2 μέρες περίπου. Αν ασχοληθείτε αποκλειστικά με την πλοήγηση, η μπαταρία θα λειτουργήσει από 4-6 ώρες.


Συμπέρασμα

Αν θέλετε GPS-PPC-Phone, το Χ500 αποτελεί μια άριστη επιλογή που θα σας κρατήσει για πολύ καιρό παρέα, με καλό τηλέφωνο και καταπληκτικό GPS, καθιστώντας το ένα «μηχανάκι» που ειδικά με την προσθήκη των windows mobile 6 δείχνει να «πετάει».

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home