Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Όπλο του 19ου αιώνα μέσα σε φάλαινα


Κομμάτι όπλου που φτιάχτηκε και χρησιμοποιούταν πριν από ένα αιώνα ανακάλυψαν στο κουφάρι μια φάλαινας πενήντα τόνων, που έπιασαν κυνηγοί στις ακτές της Αλάσκα.

Οι φαλαινοθήρες, καθώς έκοβαν το κήτος, ανακάλυψαν κάτω από το λίπος του ένα βλήμα μεγέθους εννέα εκατοστών σε σχήμα βέλους, το οποίο χρονολογήθηκε περίπου εκατό ετών. Το συγκεκριμένο εύρημα οδήγησε τους επιστήμονες να υπολογίσουν την ηλικία της νεκρής φάλαινας, σε περίπου 115 με 130 χρόνια.

Το βλήμα μάλλον είχε εκτοξευθεί κατά της φάλαινας από ένα βαρύ όπλο γύρω στα 1890. Ο μικρός μεταλλικός κύλινδρος τους βλήματος ήταν γεμισμένος με εκρηκτικά, που λειτουργούσαν με μηχανισμό χρονοκαθυστέρησης, ούτως ώστε να εκραγούν δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του βλήματος στη φάλαινα.

Το όπλο σχεδιάστηκε για να σκοτώνει κήτη ή τουλάχιστον να τα εμποδίζει από το να ξεφύγουν. Τελικά, δεν πέτυχε κανένα από τους σκοπούς του, αφού η φάλαινα έζησε περισσότερο από εκατό χρόνια με το βλήμα του όπλου μέσα της.

πηγή: www.contra.gr

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home