Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Δορυφόρος “made in Greece”



Ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος σχεδιασμένος και κατασκευασμένος αποκλειστικά από φοιτητές έχει μια ευχάριστη ιδιαιτερότητα. Στις μηχανές του γράφει «made in Greece».

Φοιτητές από όλες τις χώρες-μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με την ονομασία «Δορυφόρος Νέων Μηχανικών». Μεταξύ αυτών βρέθηκαν και οκτώ φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι ανέλαβαν να κατασκευάσουν τα μηχανικά τμήματα του δορυφόρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, οι Έλληνες φοιτητές, μετά από πολλούς μήνες δουλειάς και αρκετές δυσκολίες, κατάφεραν να κατασκευάσουν τελικά τον δορυφόρο με την ονομασία YES2, ο οποίος έχει ύψος περίπου ένα μέτρο και βάρος περίπου 32 κιλά.

Αποστολή του συγκεκριμένου δορυφόρου είναι η αποθήκευση αντικείμενων από το διάστημα και η ασφαλής επιστροφή τους στη Γη, όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο φοιτητής που ανέλαβε το σχεδιασμό του, Δημήτρης Λάμπρου.

Οι οκτώ φοιτητές που εργάστηκαν για την κατασκευή του δορυφόρου, ο οποίος αναμένεται να εκτοξευτεί στο διάστημα στα μέσα Σεπτεμβρίου, είναι οι: Δημήτρης Λάμπρου, Αντώνης Βαβουλιώτης, Άγγελος Μιαρης, Θανάσης Μπαλτόπουλος, Βασίλης Δρακονάκης, Χρήστος Αργυράκης, Ηλίας Σπηλιωτόπουλος και Μιχάλης Τουρλούκης.

πηγή : contra.gr

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home