Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Προσοχή..ψεύτικα sites παγιδεύουν P2P χρήστες



Αντί να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των παράνομων P2P sites, η MPAA (Ένωση Κινηματογραφικών Εταιρειών Αμερικής) αποφάσισε να δημιουργήσει μερικά δικά της Ρ2Ρ !
Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για site παγίδες (honeypots) που έχει στήσει η Media Defender (η εταιρεία που έχει δημιουργήσει η MPAA για να παγιδεύει ανυποψίαστους χρήστες). Από τη στιγμή που κάποιος θα κάνει login σε αυτά τα sites, η MPAA καταγράφει τη διεύθυνση IP του και ακολούθως υποβάλλει μήνυση απαιτώντας ένα σημαντικά υψηλό χρηματικό ποσό ως αποζημίωση.

Ένα από τα sites που εντοπίστηκαν (και το οποίο δε λειτουργεί αυτήν τη στιγμή)ήταν το MiiVi.com. Απαιτούσε τη δημιουργία λογαριασμού χρηστών, διέθετε forum και προσέφερε τη δυνατότητα κατεβάσματος ολόκληρων ταινιών. Παράλληλα, παρείχε ένα πρόγραμμα που υποτίθεται ότι επιτάχυνε τη διαδικασία του download. Ωστόσο, η λειτουργία του προγράμματος ήταν κατά πολύ διαφορετική: αναζητούσε στους δίσκους του χρήστη αρχεία που καλύπτονταν από πνευματικά δικαιώματα, και έστελνε τα αποτελέσματα της έρευνάς του στην MPAA. Παρ' ότι οποιοσδήποτε "πιαστεί" σε τέτοιου είδους παγίδες, θα έχει ως ένα βαθμό το νόμο με το μέρος του, η MPAA προσδοκά ότι τα θύματά της θα επιλέξουν (για προφανείς λόγους) την οδό του συμβιβασμού.

Αν μη τι άλλο όλα αυτά τα φθηνά κόλπα δείχνουν το μέγεθος της απελπισίας που εχουν περιέλθει τα στελέχη της ΜΡΑΑ και πραγματικά είναι για να τους λυπάται κανείς.

Προσοχή λοιπόν σε όποιο καινούριο P2P site εμφανίζεται ξαφνικά και υπόσχεται πολλά γιατί ποτέ δεν ξέρεις..

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home