Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Αδυνατούν να διαβάσουν οδικούς χάρτες!



Σχεδόν έντεκα εκατομμύρια Βρετανοί οδηγοί αδυνατούν να "αποκρυπτογραφήσουν" ακόμη και έναν απλό οδικό χάρτη, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Δευτέρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τα τρία τέταρτα των Βρετανών οδηγών δεν μπορούν να διακρίνουν το σύμβολο του αυτοκινητόδρομου στους χάρτες. Μόλις το 1% των οδηγών θα περνούσε το τεστ ανάγνωσης χάρτη των προσκόπων.
"Είναι ενοχλητικό τα προσκοπάκια να έχουν μεγαλύτερες ικανότητες στην ανάγνωση χαρτών από την πλειοψηφία των ενηλίκων" δήλωσε η Κόλιν Μπατάμπιαλ, η επικεφαλής του τμήματος επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας eSure που πραγματοποίησε την έρευνα.

Να σημειωθεί ότι το 16% των Βρετανών οδηγών εξαρτώνται τόσο πολύ από τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης που δεν έχουν πλέον χάρτες στο αυτοκίνητό τους.

"Είναι καιρός οι οδηγοί να φρεσκάρουν τις ικανότητές τους. Η τεχνολογία είναι σπουδαία, όμως ένας χάρτης από χαρτί δεν μένει ποτέ από μπαταρία. Κανένας σοβαρός ορειβάτης δεν θα βασιζόταν πλήρως στις συσκευές GPS γιατί υπάρχει περίπτωση να χαθεί το σήμα. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τους οδηγούς", υποστήριξε ο Σκοτ Σίνκλερ της εθνικής εταιρείας χαρτογράφησης Ordnance Survey.

Λόγω της αδυναμίας τους να διαβάσουν σωστά τους χάρτες οι Βρετανοί οδηγοί διανύουν 36 δισεκατομμύρια "αχρείαστα" μίλια κάθε χρόνο.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home