Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Oi πρόσφυγες των Ίντερνετ-καφέ



Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: στην Ιαπωνία, οι περισσότεροι νέοι που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα για να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα, επιλέγουν ως «μόνιμη κατοικία» τους τα Ίντερνετ-καφέ, τα οποία παραμένουν ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν και...γεύμα! Είναι οι λεγόμενοι "πρόσφυγες των Ίντερνετ-καφέ". Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας κυβερνητικής έρευνας, οι «πρόσφυγες των Ίντερνετ-καφέ» ξεπερνούν τους 5.000 σε όλη την Ιαπωνία. Να σημειωθεί ότι τα Ίντερνετ-καφέ σε όλες τις ιαπωνικές πόλεις είναι εξοπλισμένα όχι μόνο με υπολογιστές συνδεδεμένους με το Ίντερνετ, αλλά και με καναπέδες, μηχανήματα πώλησης αναψυκτικών και στίβες κόμικς. Μερικές φορές μπορεί κανείς να φάει σ' αυτά, ακόμη και να κάνει ντους ή να αγοράσει εσώρουχα.
Ο μέσος μηνιαίος μισθός των προσφύγων ανέρχεται στα 113.000 γεν (716 ευρώ), ποσό που αντιστοιχεί στον ελάχιστο μισθό ενός εργαζομένου στο Τόκιο που δουλεύει 40 ώρες την εβδομάδα. Μια διαμονή πέντε ωρών σ' ένα Ίντερνετ-καφέ αυτού του Τύπου στο Τόκιο κοστίζει περίπου 3.000 γεν (19 ευρώ), συμπεριλαμβανομένου ενός γεύματος.
[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home