Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Αυτοκίνητο που καίει…αέρα!


Ένας εφευρέτης με το όνομα Guy Negre, ξόδεψε τα τελευταία 10 χρόνια σχεδιάζοντας μία μηχανή που δουλεύει με αέρα. Το όραμά του τώρα γίνεται πραγματικότητα αφού κατασκευάστηκε η πρώτη μηχανή που δουλεύει με αέρα και υπάρχει σε εκδόσεις δύο, τεσσάρων ή έξι κυλίνδρων. Η μηχανή ονομάζεται Compressed Air Technology-34 (CAT-34). Δεν παράγει σημαντικά ποσά θερμότητας, μόνο τα κανονικά επίπεδα από την αλλαγή της πίεσης του αέρα. Στην ουσία μοιάζει με την κλασική μηχανή εσωτερικής καύσης μόνο που αντί να κινούν τα πιστόνια μικρές ποσότητες βενζίνης που καίγεται, τα κινεί ο συμπιεσμένος αέρας!

Από την στιγμή που δεν παράγονται μεγάλες θερμότητες, δεν χρειάζεται κάποιο σύνθετο ψυκτικό σύστημα. Το 80% της μηχανής είναι κατασκευασμένο από πανάλαφρο αλουμίνιο έτσι ώστε η μηχανή να έχει το μισό βάρος μιας κανονικής. Όταν είναι σε πλήρη λειτουργία, η επιφάνεια της μηχανής δεν είναι πάρα πολύ ζεστή και μπορεί κάποιος να την ακουμπήσει χωρίς να καεί.
Το «καύσιμο» αέρα αποθηκεύεται σε τρεις μεγάλους κυλίνδρους κατασκευασμένους από ίνες άνθρακα. Χωράνε περίπου 300 bar πίεσης αέρα, ενώ εξαιτίας της κατασκευής τους δεν υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση ατυχήματος, αφού ο αέρας απελευθερώνεται ομαλά.
[via]

Labels: , ,

1 Comments:

At 16 October, 2007 19:48 Anonymous Anonymous said...

Ο Αέρας ειναι κοπανιστός !!! :) :)

 

Post a Comment

<< Home