Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Απώλεια βάρους χωρίς κόπο ?

Νέες ελπίδες για απώλεια βάρους δίνουν επιστήμονες

Μετά την διατροφική κραιπάλη του Πάσχα όπου τα αμνοερίφια και τα κοκορέτσια είχαν την τιμητική τους να και μια είδηση που μας δίνει κάποιες ελπίδες... :)

Συγκεκριμένα Αυστραλιανοί επιστήμονες, πιστεύουν ότι βρήκαν τον τρόπο να βοηθήσουν τους ανθρώπους στον «πόλεμο» κατά της παχυσαρκίας, χωρίς να χρειαστεί να κόψουν το φαγητό.

Οι επιστήμονες από τη Μελβούρνη, ανακάλυψαν ότι με ειδικούς χειρισμούς που έκαναν στα κύτταρα ποντικιών, κατάφεραν να αυξήσουν την ταχύτητα του μεταβολισμού τους.

Συγκεκριμένα, τα ποντίκια από τα οποία είχε αφαιρεθεί το ένζυμο «angiotensin converting enzyme» (ACE), ήταν κατά μέσο όρο 20% πιο ελαφριά από τα κανονικά ποντίκια και είχαν έως και 60% λιγότερο σωματικό λίπος.

Ήδη στην αγορά κυκλοφορούν φάρμακα που εξασθενούν τη δράση του ACE στους ανθρώπινους οργανισμούς και χρησιμοποιούνται για να καταπολεμήσουν την υψηλή πίεση.

Η ιστοσελίδα του BBC, που φιλοξενεί την είδηση, μεταφέρει την άποψη του dr Ian Campbell, που είναι διευθυντής φιλανθρωπικού ιδρύματος και ο οποίος χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη έρευνα «ενδιαφέρουσα» αλλά τονίζει ότι αυτή έχει αποτελέσματα μόνο στα ποντίκια.

Προσθέτει επίσης ότι παρά το ότι τα φάρμακα που περιέχουν ανασταλτικούς παράγοντες του ACE χρησιμοποιούνται ευρέως για να καταπολεμηθεί η υψηλή πίεση, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι –ακόμα και σε μεγάλες δόσεις- μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους στους ανθρώπους ενώ τονίζει ότι μπορούν να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες.

Συγκεκριμένα ο dr Campbell τονίζει ότι «η υπόσχεση ότι θα μπορεί κάποιος να τρώει περισσότερο και να μην παχαίνει, είναι μάλλον αδύνατο να εκπληρωθεί. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα από το συνδυασμό υγιεινής διατροφής και άσκησης».

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home