Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Μια τουαλέτα στο αυτί μας



Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρων κείμενο στο blog toy odys και σας το μεταφέρω όπως είναι αν μη τι άλλο είναι επίκαιρο και έχει να κάνει με την υγεία μας....

Αηδιαστικό Γεγονός: Το μέσο κινητό τηλέφωνο περιέχει περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας.

Μη βιαστείς να πεις ότι το δικό σου είναι πιο καθαρό από τον μέσο όρο. Να γιατί:

Έρευνα έδειξε ότι το μέσο κινητό τηλέφωνο περιέχει περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας, το χερούλι μιας πόρτας δημόσιας χρήσης, την σόλα ενός παπουτσιού και ένα πληκτρολόγιο..

Ακόμα χειρότερη γίνεται η κατάσταση αν σκεφτούμε ότι το κινητό ακουμπάει πολλά σημεία του σώματός μας συλλέγοντας νέα βακτήρια και αφήνοντας αυτά που περιέχει ήδη.

Επιπλέον, τα βακτήρια για να πολλαπλασιαστούν θέλουν υγρασία και ζέστη.
Δηλαδή ακριβώς το περιβάλλον της τσέπης μας!
Όπως ίσως ξέρεις, τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν μικροκύματα. Αυτά έχουν την ιδιότητα να δονούν τα μόρια του νερού μεταξύ τους και αυτή η τριβή είναι που δημιουργεί την θερμότητα στον φούρνο μικροκυμάτων.
Σκέψου τώρα, ότι κάθε φορά που παίρνεις τηλέφωνο, βοηθάς στην αναπαραγωγή των ήδη υπάρχοντων βακτηρίων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να μιλάς στο τηλέφωνο, αλλά καλό θα ήταν μία φορά το χρόνο να καθαρίζεις την τουαλέτα που ακουμπάς στο αυτί και το στόμα σου.

Τα βακτήρια δεν είναι ορατά με το ανθρώπινο μάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν το κινητό μας γυαλίζει από καθαριότητα ίσως να έχει μερικά εκατομμύρια βακτήρια στην επιφάνειά του.

Για να το καθαρίσεις μην το βάλεις κάτω από τη βρύση.

Πάρε αντιβακτηριδιακά πανάκια από το φαρμακείο.

Για την υγεία σου μιλάμε..

[via]

Labels: , , , ,

2 Comments:

At 11 April, 2008 02:39 Anonymous The Blind said...

Asxetos oti ka8arizo to dikomu arketa sixna. Nomizo den ine toso tragika ta pramata. Cos an skeftume ena xerulli mia portas i o diakoptis ton foton 8a exi parapano mikrovia... kanis den pe8ane apo kinito mexri tora etsi min anisixate

 
At 11 April, 2008 07:05 Anonymous MinOtaVrS said...

Οπως και να εχει εχω το περναω με αραιωμένο οινόπνευμα συχνά :)

 

Post a Comment

<< Home