Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Το Google αναπτύσσει broadband-monitoring tools



Το google σύμφωνα με το Cnet.com News και τις δηλώσεις του Senior Policy Director, Richard Whitt, ετοιμάζει εργαλεία που θα επιτρέπουν στους χρήστες να διαπιστώνουν αν η σύνδεση τους υπόκειται σε traffic shaping από τον ISP που χρησιμοποιούν.

"Προσπαθούμε να αναπτύξουμε λογισμικό που θα επιτρέπει στους χρήστες να διαπιστώσουν τι συμβαίνει με τις συνδέσεις τους ώστε να μπορούν να ενημερώσουν τους ISP που χρησιμοποιούν αν δεν είναι ευχαριστημένοι με κάποια υπηρεσία ή δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Αν οι πάροχοι δεν λένε τι συμβαίνει ακριβώς στα δίκτυα τους, θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να το μάθουν απο μόνοι τους." δήλωσε ο κ.Whitt κατα τη διάρκεια της Innovation '08 στην Santa Clara."

Ο κ. Whitt πιστεύει ότι για την ανάπτυξη καινοτομιών είναι απαραίτητη η δικτυακή ουδετερότητα και θέλει οι χρήστες να έχουν τα όπλα να συμμετέχουν στη "μάχη".

"Οι δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι μας είναι πραγματικές. Υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και έχουν βαθιές τσέπες. Οι διασυνδέσεις τους στη Ουάσιγκτον είναι ισχυρές. Ίσως να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε μια "κούρσα εξοπλισμών" στον τομέα του λογισμικού αντί για τον τομέα της πολιτικής."

Ο κ.Whitt δεν διευκρίνισε πότε θα γίνουν διαθέσιμα τα εργαλεία ή πώς ακριβώς θα λειτουργούν. Είπε όμως ότι οι μηχανικοί του google δουλεύουν ήδη πάνω σε αυτά για αρκετό καιρό.

Αν μη τι άλλο είναι πολύ ευχάριστα όλα αυτά και περιμένω με αγωνία το πότε θα διατεθούν τα εργαλεία αυτά στο κοινό... όχι τίποτα άλλο γιατί το τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι αναφορές από τους χρήστες για τέτοια φαινόμενα..

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home