Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Opera 9.50 Tips & Tricks



Δοκιμάζω από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του τον νέο Opera 9.50 και δεν σας κρύβω ότι μετα από τόσα χρόνια έχω παροπλίσει για χάρη του τον Firefox.

Ο νέος browser των Σκανδιναβών με έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα αλλά και την λειτουργικότητά που προσφέρει, δεν θα σας μιλήσω για την εν γένη υποστήριξη torrents και email checking αλλά για κάποια tips (ας είναι καλά ο φίλος konspir2) ας δουμε όμως πια είναι αυτά:

1. Block Content:

Θέλετε να κόψετε τις ενοχλητικές διαφημίσεις από ένα site; Δεξί κλικ σε οποιοδήποτε μέρος της σελίδας-->Block content, επιλέγετε τι θέλετε να μπλοκάρετε---> done και τέλος. Επιλέγοντας μια εικόνα/διαφήμιση αυτόματα επιλέγει και τις παρόμοιες. Αν θέλετε σώνει και καλά μόνο μία, αντί για κλικ κάνετε shift+click.

2. Edit site preferences:

Θέλετε ιδιαίτερες ρυθμίσεις για κάποιο site; Δεξί κλικ σε οποιοδήποτε μέρος της σελίδας-->Edit site preferences και επιλέγετε τα πάντα για αυτό το Site. Από το αν η όπερα θα δέχεται cookies και pop-ups, μέχρι και σαν τι browser θα "μασκαρεύεται" για να μπει σε αυτό το site.

3. Open with:

Υπάρχει ένα λινκ που παίζει μόνο σε interet explorer; Δεξί κλικ-->open with και επιλέγετε με τι θα το ανοίξετε!

4. Fast forward/rewind

Κάνατε ένα Search στο google και φτάσατε μέχρι την 20η σελίδα των αποτελεσμάτων. Δεν χρειάζεται 20 κλικς για να γυρίσετε πίσω... REWIND!

5. Notes:

Βρίσκεται κάτι ενδιαφέρον σε κάποιο site που θέλετε να θυμάστε;; To επιλέγετε, δεξί κλικ-->Copy to note. Άμα πάτε τώρα tools-->notes θα δείτε τη σημείωση που κρατήσατε και το πιο φοβερό;; Αν κάνετε διπλό κλικ επάνω της θα σας πάει στο site που την "ανακαλύψατε"!!

6. Search:

Βλέπετε κάτι σε ένα site και θέλετε να ψάξετε πληροφορίες για αυτό;; Επιλέγετε τη λέξη που σας ενδιαφέρει--> search with, επιλέγετε και ψάχνει εκεί που θα του πείτε!

Το πιο ενδιαφέρον: Μπορείτε να του βάλετε ότι search engine θέλετε! Π.χ. πηγαίνετε στο skroutz.gr, κάνετε δεξί κλικ στο search box-->create search και τέλος. Το skroutz προστέθηκε στα search engines του opera!

7. Sync:

Με ένα απλό λογαριασμό στο my.opera κάνετε sync τα bookmarks/notes κλπ, παντού! Μέχρι και στο κινητό!

Επίσης κοιτάξτε στο δεξί κλικ αφού επιλέξετε ένα κείμενο... επιλογές όπως dictionary, translate είναι default στον opera! Επίσης αν ένα λινκ είναι σε code και δεν μπορείτε να κλικάρετε επάνω του, το επιλέγετε--->δεξί κλικ--->Go to web address!

8.Greek Spelling (ospell):

Στη σελίδα αυτή υπάρχουν όλα τα απαραίτητα αρχεία, αλλά και ένα flash βιντεο που σας δείχνει την πολύ απλή εγκατάσταση του οspell το οποίο είναι υπεύθυνο για τον ορθογραφικό μας έλεγχο και είναι πολύ καλύτερο απο τον deafult ορθογράφο.

Για να κάνετε το ospell να παίζει ελληνικά, απλά θα ανοίξετε το a-ospell_prefs.js με το wordpad και εκεί που λέει ENGINE: 2, θα το κάνετε ENGINE: 1 και save.

9. Περιήγηση back forward με ένα κλίκ

Tools-->Preferences-->Advanced-->Shortcuts--> Tick στο "Enable mouse gestures"

10. Tab tips

Kάνουμε untick στο "reuse current tab" (Tools-->Preferences-->Advanced-->tabs) για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα χάσουμε ποτέ το tab που δουλεύουμε.

Ο opera έχει και άλλα τέτοια ωραία και σας περιμένει να τον εξερευνήσετε όπως και να έχει μια δοκιμή θα σας πείσει..

Labels: , , ,

1 Comments:

At 16 June, 2008 14:43 Anonymous JohnAthan said...

Πολύ ενδιαφέρωντα όλα αυτά ευχαριστώ πολύ, λέω να το δοκιμάσω!

 

Post a Comment

<< Home