Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ασφάλιστρα του 1915 ζητούν κληρονόμους



Όσοι κατάγεστε από Μικρά Ασία ενδέχεται να είστε ένας απο τους κληρονόμους των περίπου 1.000 ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής της New York Life Insurance Company τα οποία και εκδόθηκαν πριν το 1915 σε Έλληνες της Μ. Ασίας που κατοικούσαν στην Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Company εδώ όσοι ενδέχεται να είναι συγγενείς της λίστας αυτής με τους Ελλήνες της Μικράς Ασίας που είχαν ασφαλιστεί θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την υποβολή αξίωσης στο Greek Life Insurance Claim Board.

Περιληπτικά η ανακοίνωση λέει:

Η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Company άρχισε να πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1882. Ωστόσο, λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η New York Life σταμάτησε να πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια στην Ευρώπη και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά το 1914.

Διάφορες αναφορές και άλλες πηγές δείχνουν ότι πολλά άτομα ελληνικής καταγωγής που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος εκτοπίστηκαν ή αφανίστηκαν κατά την περίοδο από το 1915 έως το 1923.

Αν μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε απόγονος/απόγονη ενός ατόμου που ασφαλίστηκε σύμφωνα με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια, μπορεί να έχετε δικαίωμα για παροχές σύμφωνα με αυτό το Πρόγραμμα.

Άντε ντε... τι κάθεστε ακόμα να τσεκάρετε την λίστα με τα ονόματα Mr. Green

Labels: , , , , ,

1 Comments:

At 18 September, 2008 18:30 Anonymous Anonymous said...

Είναι η περίπτωση που κτυπάει η πόρτα και σε πληροφορούν για την περιουσία ενός θείου που γίνεσαι κληρονόμος... Φτάνει να μπορείς να το αποδείξεις. Τα λεφτά θα πάνε σε δικηγόρους και στην εφορία τελικά!

 

Post a Comment

<< Home