Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Διακοπή στη διαδικτυακή σύνδεση του Δημοσίου με το εξωτερικό



Χωρίς διαδικτυακή επικοινωνία με το εξωτερικό έμειναν ελληνικά υπουργεία, φορείς και δημόσιες υπηρεσίες λόγω διακοπής στη σύνδεση που τους παρείχε η εταιρεία Altec Telecoms.

Το «μπλακάουτ» ξεκίνησε γύρω στις 11 το βράδυ της Πέμπτης και, παρά το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκαν εναλλακτικές δρομολογήσεις, το πρόβλημα στη λειτουργία του Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης «Σύζευξις» συνεχίζεται το απόγευμα της Παρασκευής.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στη διακοπή της σύνδεσης της Altec Telecoms με το δίκτυο Seabone, λόγω τεχνικού προβλήματος ή ανεξόφλητων οφειλών.

Η Altec Telecoms καταθέτει την Παρασκευή αίτηση πτώχευσης, την ώρα που σύμφωνα με την ΕΕΤΤ «οι χρήστες του δικτύου της εταιρείας αδυνατούν να κάνουν χρήση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών».

Τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας είναι γνωστά εδώ και καιρό, προφανώς όμως οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών δεν προνόησαν για την ενεργοποίηση εφεδρικών συστημάτων και εναλλακτικών δρομολογήσεων, ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση.

Προσωρινά μέτρα κατά της εταιρείας, η οποία επρόκειτο να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, έλαβε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home