Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Το Facebook υποχωρεί



Ανησυχία στους επισκέπτες του Facebook προκάλεσε η απόφαση του site να αλλάξει τους όρους προστασίας του απορρήτου, διατηρώντας στοιχεία από τους προσωπικούς λογαριασμούς ακόμη και όταν οι χρήστες τους έχουν κλείσει. Μετά όμως από την έντονη κριτική ο ιδρυτής του site Mark Zuckerberg δήλωσε την Τετάρτη ότι οι όροι προστασίας του απορρήτου παραμένουν ως έχουν.

Ο Zuckerberg σε ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι τελικά το site κοινωνικής δικτύωσης θα διατηρήσει τους ίδιους όρους χρήσης, ενώ ανακοινώνει πως θα επιλυθούν τα ζητήματα που οι χρήστες έχουν θέσει.

Οι χιλιάδες χρήστες που διαμαρτυρήθηκαν ωστόσο υποστηρίζουν ότι η διατήρηση των στοιχείων τους, παραβιάζει τα προσωπικά τους δεδομένα και κρατά στοιχεία που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για λόγους οικονομικούς (π.χ. να δοθούν σε διαφημιστικές εταιρείες ή άλλα site).

Μετά τις αντιδράσεις ο Zuckerberg υποχώρησε και προτείνει να δημιουργηθεί ένας νέος κώδικας χρήσης, μια νέα συμφωνία, που θα είναι αποτέλεσμα «διαβούλευσης» μεταξύ χρηστών και υπευθύνων του site.

Στέλεχος της Privacy International, Simon Davies δηλώνει ότι ουσιαστικά το Facebook πρόδωσε την εμπιστοσύνη των χρηστών του και πρέπει να προσέξει γιατί δεν θα καταφέρει να διατηρήσει τους χρήστες του, αν συμβούν κι άλλα περιστατικά όπως αυτό.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home