Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Windows Mobile 6.5... ανακαλύπτοντας τον τροχό



Το νέο περιβάλλον εργασίας των Windows Mobile 6.5 ίσως να εκπλήττει ευχάριστα τους χρήστες των Windows PDA Mobile συσκευών, αφήνει όμως παντελώς αδιάφορους όλους τους υπόλοιπους χρήστες, δημοφιλών συσκευών όπως πχ το iPhone.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης Mobile World Congress 2009, η Microsoft παρουσίασε την αναβαθμισμένη έκδοση των Windows Mobile 6.5 η οποίο, όπως ανακοινώθηκε, θα ενσωματωθεί στα νέα τηλέφωνα από τις αρχές του δεύτερου εξαμήνου.

Για άλλη μια φορά η Microsoft "καινοτομεί" διαθέτοντας τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν σε άλλες συσκευές (like iPhone), διαφημίζοντας τες μάλιστα, θαρρείς και ανακάλυψε τον τροχό.

O λόγος γίνεται για τα πολυδιαφημιζόμενα μεγάλα εικονίδια του νέου λειτουργικού έτσι ώστε να μπορούν να επιλεχθούν με το άγγιγμα των δαχτύλων και όχι με την χρήση γραφίδας, αλλά και το πως θα αλληλεπιδρά ο χρήστης στην ήδη κλειδωμένη οθόνη όταν θα λαμβάνει νέα μηνύματα και κλήσεις.

Συγκεκριμένα ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει το νέο εικονίδιο θέτοντας την συσκευή εκτός του stand by ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την αναδυόμενη εφαρμογή (ότι δηλαδή κάνει ο slider του iPhone).

Για την ιστορία οι συσκευές που ήδη χρησιμοποιούν τα Windows Mobile 6.1 μπορούν να κάνουν αναβάθμιση στην έκδοση 6.5, παρόλα αυτά, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την κατασκευάστρια εταιρεία κινητών για το αν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο ή όχι.

Labels: , , , , , ,

9 Comments:

At 23 February, 2009 00:27 Anonymous Andy-fatic said...

Ποια windows mobile? Δεν πρέπει καν να τα συγκρίνουμε με το iphone. Και αν κάποιος με htc πχ σου πει ότι δεν έχεις gps, πες τους "γιατί εσύ έχεις;" Τα 6.5 πέρα από το καλύτερο scrolling που έχουν στα μενού (κάτι είναι και αυτό βέβαια), δεν φέρνουν τίποτα καινοτόμο.

 
At 23 February, 2009 00:45 Anonymous MinOtaVrS said...

Ειχα σκοπο να μην γραψω για αυτά για να μην κατηγορηθω οτι ειμαι εγκαθετος ελεω iPhone...

Aλλά με τον χαμο που βλεπω να γινεται για αυτα στα αλλα blog - forums δεν μπορεσα να αντισταθω και να μην γραψω τις σκεψεις μου....

 
At 23 February, 2009 08:52 Anonymous Andy-fatic said...

Νομίζω πως όλοι πλέον παραδέχονται ότι είναι ένα απαρχαιωμένο λειτουργικό. Σκέψου πόσα χρόνια δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει τίποτα απολύτως. Το λειτουργικό του iphone δεν έχει αντίπαλο. Πιάνεις το iphone και μετά παίζεις λίγο με ένα htc και σου ρχεται να το πετάξεις από το μπαλκόνι.

 
At 23 February, 2009 13:06 Anonymous MinOtaVrS said...

Mα δεν ειναι τυχαιο οτι την γυμνια των WM ερχεται να καλυψει η καθε εταιρια like ΗΤC , Samsung, Sony Ericsson με νεα shells τα οποια άλλα δουλευουν ικανοποιητικά και άλλα ειναι για τα μπάζα (xperia)

 
At 23 February, 2009 13:58 Anonymous Anonymous said...

Μινόταυρε, επειδή με ρωτάει ξάδερφός μου που δεν έχει την εξοικείωση τη δική σου γενικά με τις τεχνολογίες και ιδιαίτερα με το i-phone, μπορεί με κάποιο τρόπο το δικό του να το κάνει να στέλνει αρχεία με bluetooth πχ σε Νοkia αλλά και να γράφει με Ελληνικούς χαρακτήρες?

ΥΓ: όπως υπάρχει το ΑΕΚ theme, υπάρχει αντίστοιχο για το μικρό προσφυγικό σωματείο της Θεσσαλονίκης, το παοκάκι?

Νίκος Σέρρες

 
At 23 February, 2009 14:04 Anonymous Anonymous said...

Μινόταυρε, με ρωτάει ξάδερφός μου που δεν έχει τη δική σου εξοικείωση με τα gudgets και ειδικότερα με το i-phnoe αν γίνεται με κάποιο μαγικό τρόπο να στέλνει αρχεία και σε άλλες μάρκες κινητών και αν γίνεται να περάσει ελληνική γραμματοσειρά για μηνύματα.

Νίκος από Σέρρες.

 
At 23 February, 2009 15:14 Anonymous Andy-fatic said...

Απογοήτευση, πραγματικά. Αφού δεν πήρα ακόμα το iphone, δεν θα το πάρω τώρα, θα περιμένω το επόμενο μοντέλο και μέχρι τότε θα ξοδεύω για λίγο ακόμα την ώρα και τα χρήματά μου στα wm, έχοντας το βλέμμα και προς android μεριά.

 
At 23 February, 2009 15:25 Anonymous MinOtaVrS said...

Μονο μεσω wirelles μπορει να ανταλάσσει αρχεια για ελληνικους χαρακτηρες υπαρχουν εφαρμγες τοσο για jailbrake iPhones via Cydia οσο και για τα originalia... via appstore

 
At 23 February, 2009 15:28 Anonymous MinOtaVrS said...

To android τα μισα να κανει απ' οτυι υποσχεται θα επιφερει κοσμογονικες αλλαγες στην διαδραστικοτητα χρηστη - λειτουργικου- συσκευης...

 

Post a Comment

<< Home