Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Download: TomTom Greek customised files

[1.jpg]

To TomTom είναι ένα πρόγραμμα πλοήγησης με υψηλό βαθμό παραμετροποίησης και μπορούμε να παρέμβουμε σε ένα πλήθος αρχείων όπως είναι οι ήχοι, χρώματα απεικόνισης, σύμβολα POIs ακόμη και δορυφορικές εικόνες που επικάθονται στο χάρτη (αλλά είναι ορατές μόνο όταν κάνουμε browse το χάρτη και όχι σε κατάσταση πλοήγησης).

Με τον φίλο και συνοδοιπόρο στο project των Dangerous Points Χάρη (HarisG) αποφασίσαμε να εμβαθύνουμε πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι και να ξεκινήσουμε μια σειρά από modifications που ως σκοπό έχουν να κάνουν το TomTom πιο προσιτό στον μέσο χρήστη δίνοντας έτσι δυνατότητες που by default δεν υπάρχουν.

Τα τροποποιημένα αρχεία είναι τα παρακάτω και έχουν να κάνουν:

α. Φωνητικές οδηγίες-voice files για εκδόσεις PDA/PNA
--------------------------------------------------------------
Ιστορικό:
Οι panosha & joannita έφτιαξαν εδώ (post #1) ελληνικές οδηγίες που αφορούν τη TomTom dedicated device ΤΤ GO 730.

Ο HarisG με πάντρεμα των παραπάνω φωνητικών εντολών και των default (Αριστείδης voices) έφτιαξε ελληνικές οδηγίες για τις εκδόσεις TomTom που να τρέχουν και σε κοινά PDA/PNA (όχι δηλ. σε αποκλειστικές συσκευές της TomTom).

H πολύ πρόχειρη beta έκδοση για κοινά PDA/PNA παρουσιάστηκε εδώ (post #10).

Εγώ με την σειρά μου (Minotavrs) μετά από ώρες επεξεργασίας ήχου και πεισματικών δοκιμών, κατάφερα να τη βελτιώσω ακόμα περισσότερο αφαιρώντας τα τελευταία ίχνη του "Αριστείδη" και ανεβάζοντας την ένταση έτσι ώστε να ακούγονται τώρα πιο δυνατά.

Το σαφώς βελτιωμένο αποτέλεσμα μπορείτε να το κατεβάσετε και να το δοκιμάσετε στο παρακάτω link.

Download: TomTom_greek_voice_Ioanna_beta2.rar

Απαραίτητη ενέργεια για να ακούσετε την πειραματική αυτή προσπάθεια εξελληνισμού των οδηγιών είναι να προσθέσετε στο φάκελο:

Navigator\voices

και τα 3 αρχεία της μορφής data99.* του πιο πάνω link.

Κατόπιν, πηγαίνετε μέσα στο TomTom --> Change preferences--->Voice preferences--->Change voice και αφού βρείτε το "Ioanna (beta 2)" επιλέγετε Select.

Παρά τις προσπάθειές μας, υπάρχουν ακόμη "προβληματάκια" αλλά ευελπιστούμε να διορθωθούν σε επόμενη έκδοση με την βοήθεια της θεσπέσιας φωνής της Ιωάννας.

Μέχρι τότε όμως, η συμβολή των χρηστών είναι πολύτιμη, και για να μην ταλαιπωρείται η Ιωάννα με διορθωτικές ηχογραφήσεις, θα σας παρακαλούσα όσοι επιθυμείτε να δοκιμάσετε το set αυτό των οδηγιών, και να μας αναφέρετε ό,τι προβλήματα εντοπίσετε.

Έτσι θα συντομευθεί αρκετά ο χρόνος ολοκλήρωσης αυτού του project, και θα έχετε όλοι στα χέρια σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

β. Χρωματικές απεικονίσεις χάρτη
-------------------------------------
Το TomTom προσφέρει τη δυνατότητα παρέμβασης στα χρώματα με τα οποία απεικονίζεται ο χάρτης.

Δε χρειάζεται να είναι κανένας ειδικός για να επέμβει στις περίπου 70 κατηγορίες χαρακτηριστικών του χάρτη και να δώσει άλλα χρώματα.

Μετά από χρωματικές επεμβάσεις στο default scheme του χάρτη καταλήξαμε με τον Χάρη σε αυτά τα 2 schemes (1 για ημέρα και 1 για νύχτα) και μπορείτε να τα κατεβάσετε από το παρακάτω link.

Download:
Harisg_Mino_TomTom_schemes_v1.rar

Για να χρησιμοποιήσετε τα πιο πάνω schemes πρέπει να τα προσθέσετε στο φάκελο Navigator\schemes (αν δεν τον έχετε, δημιουργήστε τον) και μετά να επιλέξετε:
Change preferences--->Change map colours--->Advanced--->Plug-in scheme--->Select--->harisg_Mino_day--->Advanced--->Plug-in scheme--->Select--->harisg_Mino_night--->Done

Περιμένουμε εντυπώσεις και παρατηρήσεις, και επιφυλασσόμαστε για επιπλέον schemes.

γ. Δορυφορικές εικόνες που επικάθονται στο χάρτη και είναι ορατές
-------------------------------------------------------------------------------
Το ΤomTom παρέχει τη δυνατότητα να βάλουμε δορυφορικές φωτογραφίες πάνω στο χάρτη μας, ώστε όταν κάνουμε browse στο χάρτη για να βρούμε κάποιο σημείο να έχουμε όσο το δυνατό μια πιο ρεαλιστική εικόνα της περιοχής και να προσανατολιζόμαστε πιο εύκολα.

Στο παρακάτω link σας δίνουμε ως δείγμα, 3 εικόνες από το Google Earth που δείχνουν μέρος του κέντρου της Θεσσαλονίκης:

Download: Harisg_Mino_TomTom_satellite_Thessaloniki__sample_.rar

Για να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω φωτογραφίες του Google Earth πρέπει να τοποθετήσετε τα αρχεία Thessaloniki*.* στο φάκελο Navigator\raster (αν δεν τον έχετε, δημιουργήστε τον).

Το project αυτό θέλει λίγο λεπτοδουλειά και ζητάμε λίγο την υπομονή σας μιας και είναι under construction....

Εnjoy ..

HaRisG - MinOtaVRS

Labels: , , , , ,

4 Comments:

At 21 April, 2009 22:21 Anonymous Anonymous said...

Πολύ καλή δουλειά!!!!!-

 
At 22 April, 2009 00:05 Anonymous MinOtaVrS said...

Thanks m8 :)

 
At 22 April, 2009 06:56 Anonymous Anonymous said...

Περιμένουμε τώρα και τα Ελληνικά μενού

 
At 19 March, 2010 03:42 Anonymous Anonymous said...

Φίλε μήπως μπορείς να ανεβάσεις τα αρχεία γιατί βγάζει error;
Eυχαριστώ

 

Post a Comment

<< Home