Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Microsoft: Ένοχη για παραβίαση πατέντας XML


Σύμφωνα με την δικηγορική εταιρεία McKool Smith η Microsoft μετά την διαμάχη της με την εταιρία i4i για παραβίαση της πατέντας του XML στο Office καλείται να πληρώσει 290 εκατομμύρια δολάρια καθώς δεν είχε άδεια χρήσης της τεχνολογίας xml που φέρεται να περιγράφεται στην πατέντα της i4i.

Η απόφαση του δικαστηρίου καθιστά παράνομες όλες τις εκδόσεις της Microsoft που υποστηρίζουν .XML .DOCM και .DOCX αρχεία και θα πρέπει μέσα σε 60 ημέρες να σταματήσει την πώληση και την εισαγωγή στις ΗΠΑ του λογισμικού που φαίνεται να παραβιάζει την εν λόγω απόφαση, (Word 2003 & Word 2007).

Αβεβαιότητα επικρατεί όμως, βάση αυτής της απόφασης και στην κοινότητα ανοικτού λογισμικού γιατί μπορεί να κριθούν παράνομες ένα πλήθος εφαρμογών όπως τα OpenOffice.org, KOffice και AdiWord μιας και καταφανέστατα παραβιάζουν την εν λόγω πατέντα.

Παρόλα αυτά η i4i δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε ανακοινώσεις που θα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι προγράμματα ελεύθερου λογισμικού πιθανών αποτελούν στόχους μελλοντικών νομικών μέτρων της Καναδέζικης εταιρείας.
[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home