Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Έσπασε το WPA Encryption



Μετά το WEP (Wired Equivalent Privacy) ακόμα ένα ασύρματο πρωτόκολλο έσπασε μιλάμε φυσικά για το WPA (Wi-Fi Protected Access) το οποίο είναι υπό αμφισβήτηση από το 2008, όταν και έσπασε το TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) που παρέχει την ασφάλεια του WPA.

Όπως ανακοινώθηκε από πανεπιστημιακούς ερευνητές της Ιαπωνίας η κρυπτογράφηση του WPA μπορεί πλέον να σπάσει μέσα σε ένα λεπτό (πριν ήταν στα 15 λεπτά) και θα κάνουν την σχετική παρουσίαση σε συνέδριο που διεξαχθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Περιμένω σχόλιο του φίλου και master στον τομέα της κρυπτογράφησης Κώστα Χαλκιά να μας πει αν όντως μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο :).

[via]

Labels: , , , , , ,

7 Comments:

At 29 August, 2009 13:21 Anonymous sbadek said...

Τουλάχιστον το WPA2-AES αντέχει ακόμα...

 
At 29 August, 2009 18:47 Anonymous MinOtaVrS said...

Μεχρι ποτε.... ?

 
At 30 August, 2009 01:15 Anonymous MinOtaVrS said...

Κώστα μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και ζητώ συγνώμη για το καθυστερημένο ανέβασμα της, αλλά βλέπεις για κάποιο χαζό λογο το outlook το ειχε βάλει στο spam folder και δεν το ειχα δει...

Όπως και να έχει όλα αυτά που μας λες είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα και για ακόμη μια φορά σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι τις πολύτιμες γνώσεις σου μαζί μας

 
At 30 August, 2009 13:33 Anonymous Chalkias said...

Minotavrs δε χανόμαστε. Ακουγα πολλά, αλλά όταν σε πετυχα φίλε μου, έπαθα πλάκα, νομιζα κανεις δε ξέρει τίποτα εκεί μέσα. Super hackeras εξελιχθηκες.
ΛΟΙΠΟΝ.. για τον AES, αν σπάσει ο AES χαιρετισματα σε όλα στο internet, ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ πειραζει το wifi? ολες οι πιστωτικές και το SSL κρυπτογραφουνται με AES, επίσης σχεδόν σε όλες τις χώρες τα κρατικά μυστικά, επίσης όλα τα folder encryption & password encryption, ΟΛΑ ΜΑΓΚΕΣ, ΟΛΑ! Για αυτό καλύτερα να μη σπάσει ο AES Ποτε!
Και για την ιστορία με τους δημιουργους του AES h αλλιως Rijndael αλγοριθμος, έχω συναντηθεί 2 φορές σε συνέδρια και έχω κανει τρελλές συζητήσεις, ειδικά τη πρώτη φορά που δεν ήξερα και πολλά!!!
Και παιχταρά μου, ετοιμάζω του χρόνου το HackEvent.com. Θα γίνει στη Σαλονικα μάλλον συνέδριο με hackeries, ήδη μαζεύω άτομα για παρουσιάσεις, και θα ήθελα να ξέρω αν έχεις κάτι!
Cheers,
CryptoBoy

 
At 30 August, 2009 21:22 Anonymous MinOtaVrS said...

Κώστα μου και πάλι σε ευχαριστώ που μοιράζεσε μαζί μας τις τόσο πολύτιμες γνώσεις σου...

Όσο για το συνέδριο υπολογιζε με μέσα... αλλά αυτα δεν λέγονται public θα τα πούμε από κοντά :)

 
At 01 September, 2009 10:22 Anonymous tech25 said...

Ενδιαφερον νεα μαθαινουμε για την Θεσσαλονικη μας :)

 
At 01 September, 2009 12:47 Anonymous MinOtaVrS said...

Αλεξανδρε ετοιμάσου... μαζί θα πάμε :)

 

Post a Comment

<< Home