Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Phishing attacks forced Twitter to change logins


Οι υπεύθυνοι του Twitter παρατήρησαν ότι λογαριασμοί χρηστών του εμφάνιζαν "περίεργη" συμπεριφορά, με ασυνήθιστα tweets που δεν ταίριαζαν στο προφίλ των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Το φαινόμενο είχε ήδη αρχίσει να παίρνει διαστάσεις, γεγονός που οδήγησε τους ανθρώπους του Twitter να ξεκινήσουν μια μεγάλη έρευνα. Τελικά, ανακάλυψαν ότι οι λογαριασμοί είχαν περάσει στα χέρια απατεώνων, δίχως οι νόμιμοι κάτοχοι να έχουν καταλάβει τίποτα.

Το σχέδιο είναι στημένο ως εξής. Οι απατεώνες δημιουργούν torrent sites, τα οποία απαιτούν εγγραφή για να αποκτήσει πρόσβαση ο ενδιαφερόμενος. Στη συνέχεια, πωλούν αυτά τα sites σε ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν το δικό τους torrent site.

Ο αγοραστής, βέβαια, δε γνωρίζει ότι το site που αγόρασε περιλαμβάνει κακόβουλο κώδικα, ο οποίος κρατά αρχείο με τα usernames και τα passwords και τα αποστέλλει στον δημιουργό του site. Ο απατεώνας χρησιμοποιεί μετά αυτά τα στοιχεία για να μπει σε άλλες υπηρεσίες, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τα ίδια logins για όλα τα sites που επισκέπτονται.

Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί με τα logins σας, καθώς οι επιτήδειοι είναι παντού και δεν ξέρετε από που θα σας έρθει, καλό είναι δε, να έχετε διαφορετικό password για κάθε λογαριασμό σας και ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται στα e-banking accounts.
[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home