Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Εισαγγελική έρευνα για το "χαμένο" iPhone


Την περασμένη εβδομάδα το τεχνολογικό site gizmodo.com παρουσίασε στο ευρύ κοινό, ένα πρωτότυπο μοντέλο iPhone (aka HD ή 4G), που έως τώρα το ξέραμε μόνο από projects ευφάνταστων δημιουργών.

Όπως αναφέρετε η συγκεκριμένη συσκευή αγοράστηκε από άγνωστο πρόσωπο έναντι 5.000$ στου οποίου την κατοχή περιήλθε όταν αυτή βρέθηκε ξεχασμένη (;) σε μπαρ της Silicon Valey.

Μετά την φωτογράφηση και την καταγραφή των τεχνικών λεπτομέρειών της συσκευής η συσκευή επιστράφηκε στην Apple.

Παρά ταύτα και ενώ η συσκευή είχε επιστραφεί από το Gizmodo, η Apple έκανε αίτηση για τυχόν παράνομες ενέργειες (απάτη) με αποτέλεσμα αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλουν στην κατοικία blogger του Gizmodo, προκειμένου να εντοπίσουν φωτογραφίες ή άλλο υλικό από το μοντέλο iPhone.

Σύμφωνα με τον παθόντα blogger, Jason Chen οι αρχές κατάσχεσαν τέσσερις υπολογιστές, δύο servers και ένα iPad καθώς και μερικές ακόμα συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του την προηγούμενη Παρασκευή.

Οι νόμιμοι εκπρόσωποι του gizmodo.com δήλωσαν πως η έρευνα της αστυνομίας ήταν παράνομη σύμφωνα με τον πολιτειακό νόμο της Καλιφόρνιας, αφού ο Jason Chen εργάζεται ως δημοσιογράφος και ως εκ τούτου η δράση του προστατεύεται από τις σχετικές διατάξεις.

Η Apple έχει αρνηθεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ενώ η παρουσίαση του νέου iPhone αναμένεται να γίνει μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.
[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home