Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Επίθεση από Τούρκους Hackers



Επίθεση Τούρκων Hackers δέχτηκε ακόμα ένα κυβερνητικό site, δείχνοντας για ακόμη μια φορά τόσο την αδυναμία μας να διαχειριστούμε σωστά τέτοιες καταστάσεις, όσο και την ενορχηστρωμένη προσπάθεια των Τούρκων στο να πλήξουν καίριας σημασίας Ελληνικούς Κυβερνητικούς ιστότοπους.

Ο λόγος για το site της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου και σημειώθηκε deface από το 1923Τurk Grup, με όλα αυτά τα ωραία που μας έχουν συνηθίσει (Τουρκική σημαία, Κεμάλ) κατά καιρούς οι Τούρκοι "φίλοι μας".

Το οξύμωρο είναι ότι κάθε φορά που γίνεται μια τέτοια επίθεση την ευθύνη την αναλαμβάνει και διαφορετική ομάδα hackers, χωρίς όμως να αλλάζει η θεματολογία του deface αλλά και το μοτίβο των στόχων.

Αν αναλογιστούμε ότι ο Τουρκικός Στρατός έχει ειδικό τμήμα Κυβερνοπολέμου στο οποίο και ξοδεύονται εξωπραγματικά κονδύλια, είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι μόνο ερασιτεχνικά δεν μπορεί να είναι όλα αυτά.

Αντί λοιπόν να περιμένουμε κάθε φορά την Ελληνική Hacking Scene να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά, κρίνεται επιβεβλημένος ο έλεγχος όλων των καίριων κυβερνητικών στόχων από αντίστοιχες "ομάδες" τόσο της Κυβερνοάμυνας του Ελληνικού Στρατού που μέχρι τώρα τα πάει περίφημα στο συγκεκριμένο τομέα, όσο και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ευελπιστούμε στην εγρήγορση των αρμόδιων, έτσι ώστε να μην συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα που μόνο κακό κάνουν στην έτσι και αλλιώς πληγωμένη επικοινωνιακή εικόνα της χώρας μας.

Labels: , , , , ,

2 Comments:

At 23 August, 2010 16:43 Anonymous HHS76 said...

Πολύ καλό κείμενο, my dear minotaur!

 
At 23 August, 2010 17:14 Anonymous MinO said...

Thanks m8 ;)

 

Post a Comment

<< Home