Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Κατέπεσαν Ρώσικοι Δορυφόροι GPS



Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA τρεις ρωσικοί δορυφόροι προοριζόμενοι για το Ρώσικο GPS εγχείρημα, συνετρίβησαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, όταν βγήκαν εκτός τροχιάς χωρίς ευτυχώς να προκληθούν προβλήματα από την πτώση τους.

Συγκεκριμένα, Ρωσικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Baikonur στο Kazakhstan, μεταφέροντας τους τρεις δορυφόρους Glonass-M , παρέκκλινε της πορείας του κατά 8 μοίρες με αποτέλεσμα ο πύραυλος μαζί με τους τρεις δορυφόρους Glonass-M να καταπέσουν στον Ειρηνικό Ωκεανό σε απόσταση 1500 χλμ Βορειοδυτικά της Χονολουλού στη Χαβάη .

Η Ρωσία προς το παρόν διαθέτει συνολικά 24 δορυφόρους Glonass-M σε τροχιά με δυνατότητα εντοπισμού και υπολογισμού θέσης (GPS) κατά λίγα μέτρα .

Οι τρεις δορυφόροι που κατέπεσαν θα επέτρεπαν στην Ρωσία να λειτουργεί ένα δίκτυο από 24 δορυφόρους , διαθέτοντας και ορισμένους για εφεδρεία .

Άξιο αναφοράς είναι ότι επειδή το δίκτυο των δορυφόρων Glonass-M είναι το αγαπημένο διαστημικό πρόγραμμα του κ. Putin ο πρόεδρος της Ρωσίας D. Medvedev έδωσε εντολή στον Γενικό Εισαγγελέα Yu. Chaika να ερευνηθή η υπόθεση εις βάθος έτσι ώστε να εξακριβωθούν οι λόγοι που οδήγησαν στην απώλεια των τριών δορυφόρων .

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home