Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



How To: Install Ubuntu Nautilus Elementary PPA



Αυτοί που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμα τις δυνάμεις του στο Ubuntu, μια από τις δικαιολογίες που φέρουν για την αναλγητικότητα τους είναι ότι δεν ξέρουν τις εντολές του terminal.

Αυτό εδώ και πολύ καιρό δεν είναι δικαιολογία καθώς γραφικά περιβάλλοντα όπως το KDE και το GNOME έχουν φροντίσει να μας κάνουν την ζωή εύκολη... τι γίνεται όμως όταν κάποιες φορές αυτά δεν φτάνουν και πρέπει να τρέξεις εντολές σε directory που απαιτούν να είσαι super user.

Εδώ έρχεται να δώσει βοήθεια το Nautilus Elementary from the PPA όπου εκτός από τα πολύ ωραία 3D Εffects του ClutterFlow μια από τις βασικές λειτουργίες του είναι και το Embed Terminal το οποίο προσομοιώνει σε πραγματικό χρόνο την λειτουργία του γραφικού κομματιού με αυτό του terminal.

Όπως θα δείτε και στο video το παραπάνω από μόνο του το κάνει ένα must have εργαλείο και δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν user.

Παρακάτω ακολουθούν οι εντολές εγκατάστασης για το Ubuntu 10.10:.

Nautilus Elementary from the PPA:
sudo add-apt-repository ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa

sudo apt-get update

sudo apt-get dist-upgrade

nautilus -q
Αυτό ήταν...

Για να δείτε ότι σας εγκαταστάθηκε σωστά δεν έχετε παρά να δείτε το videaκι που σας έφτιαξα ή να ακολουθήσετε την διαδρομή Main Menu ---> Places --> Computer --> View και να επιλέξετε Embed Terminal ή ClutterFlow αντίστοιχα.
[via]

Labels: , , , , ,

1 Comments:

At 02 December, 2010 21:57 Anonymous Anonymous said...

Efxaristw poli kalo afto

 

Post a Comment

<< Home