Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



iOS 4.2.1: Δύσκολοι καιροί για Jailbreak



Με ρωτάνε πολλοί γνωστοί μου με jailbroken iPhone 4 , για το αν θα πρέπει τελικά να αναβαθμιστούν με την τελευταία έκδοση iOS 4.2.1 της Apple.

Επειδή τα πράγματα είναι λίγο συγκεχυμένα θα σας περιγράψω λίγο την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή
για τo iPhone 4, υποβοηθούμενος τόσο από την ανακοίνωση του BigBoss όσο και από αυτά που γράφονται στο iPhoneHellas.

Tα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής, μπορεί μεν η Dev Team να έδωσε σε κυκλοφορία το
redsn0w v0.9.6b4 για jailbreak του iOS 4.2.1, τα νέα όμως δεν είναι και τόσο καλά για τους jailbrokers του iPhone 4.

Βλέπετε με κάθε update του iOS η Apple καθιστά ολοένα και δυσκολότερη την διατήρηση του baseband για το iPhone 4, αποτέλεσμα αυτού είναι στο τελευταίο update να έχει μπει check point στην baseband κάτι που δυσκολεύει πολύ την όλη διαδικασία θέτοντας βασικούς περιορισμούς.

Έτσι η λύση του TinyUmbrella (σώζει τα SHSH blobs της συσκευής σας για το iOS 4.1) δεν είναι πλέον εφικτή καθώς με τα νέα μέτρα η Apple ελέγχει αν η baseband του iOs 4.2.1 έχει αναβαθμιστεί και είναι ίδια με την τρέχουσα έκδοση. Αν αυτό δεν συμβαίνει τότε το iTunes εμφανίζει ένα ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ error 1310 και βάζει την συσκευή σας σε κατάσταση recovery mode.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι κάτοχοι νεότερων συσκευών να μπορούν να κάνουν μόνο tethered jailbreak (όπως το limera1n exploit του Geohot) κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι κάθε φορά που το iPhone τους θα κλείνει είτε από μπαταρία είτε από reset θα πρέπει να συνδέεται με κάποιον υπολογιστή για να ξεκινήσει και πάλι !

Από μόνο του αυτό είναι ένας αποτρεπτικός λόγος για να μπείτε σε αυτή την διαδικασία καθώς η συσκευή σας μπορεί να σας "κρεμάσει" ανά πάσα στιγμή έτσι και δεν έχετε μαζί το PC σας .


Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά πλέον για untethered jailbreak και όλοι εύχονται το hack τoυ comex (το οποίο όμως απαιτεί το σώσιμο των SHSH blobs) να δώσει την λύση.

Αυτά είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής... για το αν τώρα πρέπει να κάνετε
ή όχι αναβάθμιση και jailbreak πάνω σε αυτή, είναι μια απόφαση αποκλειστικά δική σας, καθώς άπτεται καθαρά στις καθημερινές σας ανάγκες και μόνο.


enjoy...

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home