Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Εν εξελίξη Cyber Attack σε εταιρίες πετρελαίου



Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών McAfee, κυβερνοκατάσκοποι, που δρουν από το έδαφος της Κίνας, υπέκλεψαν ευαίσθητα δεδομένα από πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου και αερίου στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ταϊβάν και το Καζακστάν.

Οι ηλεκτρονικοί εισβολείς υπέκλεψαν εξαιρετικά ευαίσθητες οικονομικές πληροφορίες, σχέδια προσφορών και δεδομένα πετρελαϊκής εξερεύνησης τεράστιας χρηματικής αξίας.

Σύμφωνα με την McAfee οι «συνεχιζόμενες» επιθέσεις ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2009, σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες, χωρίς όμως να κατονομάζονται αυτές που «χτυπήθηκαν», για την υπόθεση σχετικά έχει ενημερωθεί το FBI.

Οι Hackers εισέβαλαν στις εταιρείες μέσω των δικτυακών τόπων τους και μέσω email μολυσμένο με κακόβουλο λογισμικό τα οποία εστάλησαν σε στελέχη των εταιρειών. Οι επιθέσεις δρομολογήθηκαν μέσω ενδιάμεσων διακομιστών στις ΗΠΑ και την Ολλανδία και εκμεταλλεύτηκαν μεταξύ άλλων κενά ασφάλειας των Microsoft Windows.

Επιτέλους πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το να τρέχεις ένα buggy λειτουργικό, όπως είναι τα Windows, σε υπολογιστές με ευαίσθητα δεδομένα εμπεριέχει ρίσκο και μάλιστα ΜΕΓΑΛΟ!!

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home