Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: Εργαλείο Αναζήτησης Αγνοουμένων


Μετά το φονικό σεισμό των 8,9 ρίχτερ, που έπληξε την Ιαπωνία, και τα επακόλουθα τσουνάμι, τα ιαπωνικά τηλεφωνικά δίκτυα, αντιμετωπίζουν προβλήματα και έτσι το διαδίκτυο παίζει ζωτικό ρόλο στην αναζήτηση και το εντοπισμό των αγνοουμένων.

Η αντίδραση στο Twitter μετά το χτύπημα του σεισμού ήταν σχεδόν μαζική. Σε λιγότερο από μια ώρα το Twitter έφτανε τις 1200 αναρτήσεις το λεπτό στο Tweet-o-metre.

Το Japan Person Finder, είναι ένα εργαλείο που προωθείται από την Google και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναφέρουν την κατάστασή τους αλλά και την κατάσταση δικών τους ανθρώπων που βρίσκονται εκεί.

Αυτή η βάση δεδομένων είναι διαθέσιμη στις οικογένειες και στα φιλικά πρόσωπα που δεν έχουν νέα των οικείων τους, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια αρχική έρευνα γράφοντας το όνομα του αγνοούμενου.

Έχουν αναφερθεί ήδη 1200 αγνοούμενοι αλλά ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς σε ρυθμό 200 ατόμων που αναζητούνται κάθε 5 λεπτά περίπου.
[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home