Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



iDevices: Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ



Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα τόσο το iPhone όσο και το iPad 3G από την κυκλοφορία της έκδοσης iOS 4 και μετά καταγράφουν την τοποθεσία του χρήστη σε κρυφό αρχείο (το οποίο δεν διαγράφεται ποτέ) με την ονομασία consolidated.db.

Δεν φτάνει αυτό αλλά το ίδιο φαίνεται να γίνεται και σε παρόμοιο αρχείο των Android κινητών, όπου όμως σε αντίθεση με το iOS που φάνηκε να καταγράφει περίπου τις 13000 τελευταίες κεραίες, το Android καταγράφει "μόνο" τις τελευταίες 50 τοποθεσίες κεραιών κινητής τηλεφωνίας και διαγράφεται κάθε 12 ώρες .

Για το iPhone ερευνητές βρήκαν ότι η καταγραφή αυτή είναι εκούσια και γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναγεγραμμένη την ημερομηνία και το αρχείο αυτό διατηρείται στα backup του iTunes ακόμα και σε μεταφορά σε άλλη συσκευή.

Όπως αντιλαμβάνεστε η καταγραφή αυτή εγείρει ζητήματα ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς αυτά τα αρχεία περιέχουν ακριβείς ώρες, ημερομηνίες και συντεταγμένες των τοποθεσιών μας.

Όσο αφορά το iPhone μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή για κρυπτογράφηση του backup στο iTunes, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Untrackerd, μια νέα εφαρμογή του Ryan Petrich που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Cydia.

Όσον αφορά τώρα το Android το τοπίο είναι θολό καθώς πέραν του ότι δημιουργήθηκε ένα dumper το οποίο μπορεί να φανερώσει τα δεδομένα θέσης δεν έχουμε κάτι που να σταματάει την δημιουργία του αρχείου καταγραφης με το όνομα cache.cell .

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home