Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Κυβερνοπόλεμος μεταξύ Κίνας & Βρετανίας



Σύμφωνα με το cosmo ένα ολόκληρο κεφάλαιο στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις της Κίνας με τη Μεγάλη Βρετανία έχει ανοίξει και βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως καταγγέλει η μυστική υπηρεσία Ασφαλείας MI5.

Ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, Τζόναθαν Έβανς, σε αναφορά του που βγήκε την Παρασκευή (24/6) στη δημοσιότητα, υπογραμμίζει πως η Κίνα επιδίδεται σε αδιάκοπες προσπάθειες να κατασκοπεύσει τη Βρετανία, λέγοντας πως “συνεχίζει να αφιερώνει πολύ χρόνο και ενέργεια, κλέβοντας τις ευαίσθητες τεχνολογίες μας από τα κοινωνικά και στρατιωτικά σχέδια, ενώ προσπαθεί να αποκτήσει σε βάρος μας πολιτικές και οικονομικές πληροφορίες”.

Στη 14σέλιδη αναφορά του, ο Έβανς υποστηρίζει πως η κινεζική κυβέρνηση “εκπροσωπεί την μεγαλύτερη κατασκοπευτική απειλή για τη Μεγάλη Βρετανία."

Μάλιστα, όπως αναφέρει, η Κίνα έχει προσπαθήσει μια ενορχηστρωμένη επίθεση hacking σε Βρετανικές εταιρείες άμυνας, ενέργειας, τηλεπικοινωνίας και κατασκευής.

Επιπλέον, λέει ότι η Κίνα προσπαθεί συνεχώς να εισβάλει σε κυβερνητικά τμήματα με κινέζους Hacker.

“Έχει όμως προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω”, λέει η αναφορά, “επιχειρώντας να καλλιεργήσει μακρόχρονες σχέσεις με υπαλλήλους σε εταιρείες – κλειδιά για για την κυβέρνηση”.

“Οι Κινεζικές υπηρεσίες είναι γνωστό ότι εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία , όπως τις σεξουαλικές σχέσεις ή τις παράνομες δραστηριότητες των υπαλλήλων προκειμένου να τους αναγκάσει να συνεργαστούν”, υποστηρίζει η έκθεση...

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένος μέσα από αυτό το blog, είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι ηλεκτρονικός....

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home