Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: Λογοκρίνει το File-Sharing



Ήρθε ή ώρα να αλλάξετε search egine καθώς σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της πειρατείας ή μάλλον για να τα έχει καλά με τις εταιρείες copyright, η Google αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα ενάντια στις κορυφαίες file-sharing ιστοσελίδες, όπως οι ‘The Pirate Bay’, ‘IsoHunt’, ’4shared’, ‘kickasstorrents’ και πολλές άλλες.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποκλείσει όλες οι αναζητήσεις του τύπου : “thepiratebay”, “the pirate bay,” “isohunt,” “torrentreactor,” “bitjunkie,” “kickasstorrents,” “sumotorrent,” “btmon,” “extratorrent”, “4shared,” “filesonic” και “fileserve” από τις υπηρεσίες Google Instant και Auto-Complete.

Ο ιδιοκτήτης της IsoHunt, Gary Fung, σχολιάζει με καυστικότατο τρόπο την ενέργεια της Google:
“Πρόκειται για μια κομψή προσπάθεια λογοκρισίας συγκριτικά με τα μέτρα PROTECT IP και SOPA, αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να είναι λογοκρισία και αυτό είναι μόνο αρχή.

Η Google γίνεται ολοένα και περισσότερο ένας φαρισαϊκός Big Brother του Διαδικτύου κάτι που είναι αποτέλεσμα του γνωστού μότο της "Don’t be Evil"
Για την αποφυγή παρεξηγήσεων σημειώνεται ότι οι παραπάνω ιστοσελίδες συνεχίζουν να υφίστανται κανονικά.

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home