Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Fujitsu: Αναπτύσσει malware cyberweapon


Η Fujitsu ολοκληρώνει την ανάπτυξη ενός malware, το οποίο όμως είναι κάθε άλλο παρά κακόβουλο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να επιτίθεται στους ...επιτιθέμενους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο έχει αναθέσει στη Fujitsu την ανάπτυξη ενός κυβερνο-όπλου για χρήση ενάντια στους hackers.

Το συγκεκριμένο malware cyberweapon ανιχνεύει την πηγή της επίθεσης και μπλοκάρει τα συστήματα που συμμετέχουν σ' αυτή, εξουδετερώνοντας έτσι τους υπολογιστές των hackers. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο malware είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι σε επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service), ενώ τα πάει πολύ καλά και όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με προσπάθεια υποκλοπής δεδομένων.

Η ιδέα της ενεργητικής αντεπίθεσης αρχίζει να κερδίζει έδαφος τον τελευταίο καιρό στους κύκλους των ειδικών που ασχολούνται με θέματα ασφαλείας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η ενίσχυση της άμυνας δεν είναι αρκετή και πολλές επιθέσεις δεν αποτρέπονται τελικά, παρά τα "οχυρωματικά έργα".

Η Ιαπωνία έχει βρεθεί επανειλημμένως στο στόχαστρο hackers, με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα να έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές ως εμπνευστές των κατά καιρούς επιθέσεων.

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home