Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: Αλλαγή πολιτικής απορρήτου



Αλλάζουν οι όροι των υπηρεσιών (YouTube, Gmail, η μηχανή αναζήτησης, το Google+ και δεκάδες άλλες) της Google, σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική απορρήτου και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Google πρόκειται να αντικαταστήσει τις 60 και πλέον πολιτικές απορρήτου των υπηρεσιών της με μία που θα ισχύει για όλα της τα προϊόντα.

Tο νέο καθεστώς θα είναι πολύ πιο απλό από το προηγούμενο δαιδαλώδες σύστημα και οι διάφορες υπηρεσίες της εταιρείας θα μπορούν να ανταλλάσσουν δεδομένα που συλλέγουν για τον εκάστοτε χρήστη. Έτσι, οι προτιμήσεις του Α χρήστη στο Google+ θα χρηστιμοποιούνται για την εμφάνιση σχετικών αποτελεσμάτων στη μηχανή αναζήτησης.

Όπως καταλαβαίνει κανείς η νέα πολιτική θα επιτρέψει στη Google να "σερβίρει" στον κάθε χρήστη διαφημίσεις που σχετίζονται με τις δραστηριότητές του.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι πρώτες αντιδράσεις. Αναλυτές εκτιμούν πως οι προτιμήσεις του σήμερα δε θα είναι απαραίτητα και προτιμήσεις του αύριο, οπότε οι διαφημίσεις και τα απολέσματα των αναζητήσεων μπορεί να μην ανταποκρίνονται καθόλου στο προφίλ του εκάστοτε χρήστη.

Ομοίως, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Google με πολλούς ρόλους την ίδια στιγμή. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ψάξει κάτι στο Internet για προσωπικούς λόγους κι αμέσως μετά να αναζητήσει κάτι που του ανέθεσε ο προϊστάμενός του. Έτσι, δημιουργείται ένα σύνολο προτιμήσεων, το οποίο όμως αποτελεί πρόχειρη σύνθεση επιμέρους ταυτοτήτων.

Η νέα πολιτική απορρήτου θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου και θα είναι υποχρεωτική για όλους, κάτι που επίσης δεν αρέσει σε πολλούς ειδικούς και μη.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home