Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Tribler: Ο νέος Anti-Piracy BitTorrent client



Με μια ενορχηστρωμένη επίθεση σε όλα τα μέτωπα, βάλλεται τον τελευταίο καιρό, η ελευθερία του Ίντερνετ, τόσο με τα νομοσχέδια SOPA/PIPA και ACTA όσο και και με το κλείσιμο μεγάλων servers όπως τα Megaupload.com και BTJunkie.org.

Ωστόσο, ερευνητές του Delft University of Technology υποστηρίζουν ότι το λογισμικό ανταλλαγής αρχείων Tribler δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από κανένα οργανισμό ή μέτρο κατά της πειρατείας!

Συγκεκριμένα, ο Dr Pouwelse δηλώνει:“Ο μόνος τρόπος να αποτρέψετε το Tribler είναι να ρίξετε’ ολόκληρο το Internet!”

Το Tribler είναι μια παραλλαγή του δημοφιλούς BitTorrent, αλλά έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην “πέφτει” υπό οποιαδήποτε συνθήκη, συμπεριλαμβανόμενων επιθέσεων από κυβερνήσεις και αντιπειρατικές οργανώσεις, ακόμα και όταν όλες οι μηχανές αναζήτησης torrents, οι κατάλογοι και οι ιστοσελίδες-trackers (τα fora που ανεβάζουν torrent links) είναι offline.

Αυτό επιτυγχάνεται επειδή το Tribler δεν τρέχει μέσω κάποιου κεντρικού server, επομένως δεν υπάρχει κεντρικό σημείο για να δεχτεί επίθεση, με τους χρήστες να ανταλλάζουν αρχεία χωρίς καμία διακοπή τα τελευταία έξι χρόνια που γίνονται δοκιμές.

Πως λειτουργεί;
Όπως κάθε BitTorrent client, το Tribler διαθέτει επιλογή αναζήτησης στο επάνω μέρος της εφαρμογής. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζονται, αναφέρονται σε αρχεία που διαθέτουν άλλοι χρήστες (peers) και όχι σε κάποιον κατάλογο ή ιστοσελίδα.

Έτσι, όταν ο χρήστης επιλέξει να κατεβάσει κάποιο torrent, το υλικό προέρχεται απευθείας από κάποιον άλλο χρήστη και το download ξεκινά αυτόματα, χωρίς να περνά πρώτα από κάποιον κεντρικό server, με αποτέλεσμα η ανταλλαγή αρχείων να γίνεται αποκλειστικά μεταξύ των χρηστών.

Επιπλέον, το υλικό φιλτράρεται συνεχώς για ιούς, malware ή fake αρχεία από μια ομάδα moderators, για να διασφαλίζεται η ασφάλεια των χρηστών και των δεδομένων που διακινούνται. Φυσικά, υπάρχουν κατηγορίες για ευκολότερη αναζήτηση και δυνατότητα “like” από τους χρήστες, έτσι ώστε τα δημοφιλέστερα να εμφανίζονται πρώτα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τα μοναδικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι ο τρόπος ανεύρεσης νέων peers από τους αρχάριους χρήστες, και το “καθάρισμα” κακόβουλων αρχείων. Για το δεύτερο αναφερθήκαμε παραπάνω, ενώ για το πρώτο, η ομάδα του Tribler αναζητά για χρήστες που επιθυμούν να γίνουν “superpeers”, δηλαδή να παρέχουν λίστες με ενεργούς uploaders/downloaders.

Προς το παρόν, το Tribler χρησιμοποιείτε από λίγες χιλιάδες χρηστών, αλλά είναι σίγουρο ότι θα επεκταθεί και μάλιστα πολύ σύντομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το file-sharing.

Download: Tribler BitTorrent Client

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home