Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Επικίνδυνο το Anonymous-OS Live(;)



Ένας μικρός χαμός επικρατεί στους κόλπους του ανοικτού λογισμικού καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι δόθηκε στο κοινό από τις διωκτικές αρχές, μια Linux διανομή, ντυμένη στα “χρώματα των Anonymous.

Υποτίθεται ότι ο σκοπός που δημιουργήθηκε η εν λόγω διανομή βασισμένη στο Ubuntu 11.10, είναι για τον έλεγχο της ασφάλειας των ιστοσελίδων, δυστυχώς όμως οι φήμες οργιάζουν και η γνώμη που επικρατεί είναι πως η διανομή αυτή είναι δημιούργημα από καποιες αρχές ασφαλείας και ο όλος σκοπός ήταν από την μια η προβοκάτσια και από την άλλη για συγκέντρωση στοιχείων που βρίσκονταν στους υπολογιστές των χρηστών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως ενοχοποιητικά στοιχεία.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν να είναι πειραγμένος ο κώδικας του Tor αποκαλύπτοντας έτσι τις κινήσεις των χρηστών, κάτι που ενίσχυσε τις θεωρίες πως είναι έντονα αναμεμειγμένες κυρίως οι Βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Προς το παρών η συγκεκριμένη διανομή έχει αποσυρθεί από τους servers που είχε ανεβεί καθώς η source forge, μπλόκαρε τη σελίδα που ήταν ανεβασμένη στην υπηρεσία της, για download της εν λόγω διανομής εξηγώντας πως οι τεχνικοί ασφαλείας της, υποθέτουν πως μπορεί να εμπεριέχει στοιχεία που ίσως βλάψουν τον χρήστη.

Όπως και να έχει η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό σε αυτήν, παρόλα αυτά όσοι αισθάνεστε σίγουροι για τον εαυτό σας και θέλετε να δοκιμάσετε την εν λόγω διανομή μπορείτε να την κατεβάσετε πλέον μόνο μέσω Torrents .

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home