Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Firefox: Θα τρέχει ως Metro και Desktop app


Όπως όλα δείχνουν ο Mozilla Firefox θα σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί τόσο ως εφαρμογή desktop, όσο και ως Metro app στα επερχόμενα Windows 8 κάτι που αναμένεται να δυσκολέψει αρκετά τους προγραμματιστές της Mozilla.

Οι περισσότερες εφαρμογές για Windows 8 σχεδιάζονται είτε ως Metro apps, είτε ως συνηθισμένες εφαρμογές desktop.

Από την άλλη μεριά, ο Firefox θα ανήκει σε τρίτη κατηγορία που θα συνδυάζει την εναρμονισμένη λειτουργία και στα δύο γραφικά περιβάλλοντα. Σύμφωνα με τον προγραμματιστή της Mozilla, Brian Bondy, ο Firefox θα είναι περιηγητής desktop με ενσωματωμένη λειτουργία Metro.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα παρέχει την ισχύ και την ευελιξία κλασσικής εφαρμογής desktop, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα ενσωμάτωσης στα Live Tiles και άλλων λειτουργιών του Metro, όταν χρησιμοποιείται το νέο γραφικό περιβάλλον.

Το εγχείρημα συνεπάγεται αυξημένη δυσκολία στον προγραμματισμό, αφού θα χρειαστούν πάρα πολλές νέες γραμμές κώδικα. Μάλιστα πρόκειται για καινοτόμο εγχείρημα, τόσο για τη Mozilla, όσο και για τη Microsoft, επομένως δεν υπάρχει πρότερη εμπειρία και τεχνογνωσία.

Άλλο ένα ζήτημα που εγείρεται είναι ότι ο υβριδικός τύπος browser μπορεί να εκτελείται σε λειτουργία Metro μόνο αν είναι ο προεπιλεγμένος περιηγητής. Διαφορετικά εκτελείται μόνο ως εφαρμογή desktop, επιλογή που αποδίδεται στη Microsoft.

Το γεγονός αυξάνει τα προνόμια που αποκτά ο προεπιλεγμένος περιηγητής σε βάρος των υπολοίπων, που θα χάνουν μερικές από τις δυνατότητές τους. Πάντως η Microsoft ενθαρρύνει τους προγραμματιστές στο σχεδιασμό υβριδικών προγραμμάτων, ώστε να μην υπάρχει μεταπήδηση από το ένα γραφικό περιβάλλον στο άλλο, όταν κάποιο πρόγραμμα εκτελείται μόνο σε Metro ή desktop.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home