Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Microsoft: Εξουδετέρωσε Spam Botnet


Η Microsoft ανακοίνωσε την εξουδετέρωση ενός αρκετά σημαντικού botnet με την ονομασία Kelihos ή Waledac 2.0.

Το Kelihos είχε υπό τον έλεγχο του 41000 υπολογιστές και διατηρούσε την δυνατότητα να στέλνει 3.8 δισεκατομμύρια spam email την ημέρα. Αν και δεν πρόκειται για το μεγαλύτερο botnet που έχει θέσει εκτός λειτουργίας η Microsoft, το αξιοσημείωτο στην προκείμενη περίπτωση είναι πως πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία ονοματίζει τον εναγόμενο.

Στην προσφυγή της σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια, η Microsoft κατηγόρησε τον Dominique Alexander Piatti, κάτοικο Τσεχίας, πως χρησιμοποιούσε τις δωρεάν υπηρεσίες του dotFREE Group προκειμένου να λειτουργεί και να ελέγχει το δίκτυο Kelihos, σε domain cz.cc.

Επιπροσθέτως η Microsoft εντόπισε πως τα domains cz.cc ήταν υπεύθυνα για την διανομή του κακόβουλου λογισμικού MacDefender. Ήδη από τον Μάιο η Google έχει μπλοκάρει τα domain cz.cc από την εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η Microsoft κατονομάζει άλλα 22 άτομα υπεύθυνα για την διαχείριση του Kelihos, τα ονόματα των οποίων όμως δεν έγιναν γνωστά.

H εξουδετέρωση του Kelihos έγινε ακολουθώντας την γνωστή πλέον μεθοδολογία της Microsoft. Η εταιρεία ακολούθησε τα ίχνη των domains τα οποία ήταν υπεύθυνα για να δίνουν οδηγίες στους μολυσμένους υπολογιστές.

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home