Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: Παρουσίασε το Project Glass



Ένα νέο πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα παρουσίασε η Google, μέσω της ερευνητικής μονάδας Google X. Πρόκειται για γυαλιά εικονικής ή για την ακρίβεια επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία προβάλουν στο οπτικό πεδίο του ανθρώπου που τα τα φοράει οπτικές παραστάσεις και εικόνες.

To "Project Glass", όπως ονομάζεται το σχέδιο, παρέχει την δυνατότητα στον χρήστη των γυαλιών να "βλέπει" την οθόνη του κινητού του τηλεφώνου χωρίς να το κοιτάει, αλλά απλώς να προβάλλονται οι πληροφορίες μπροστά τα μάτια του μέσω των γυαλιών: μηνύματα, χάρτες, ειδοποιήσεις κτλ.

Αν και πρόκειται για ένα πειραματικό πρόγραμμα της Google, από εκείνα που συνήθως περιβάλλονται από μυστικότητα, η εταιρεία δεν δίστασε να το δημοσιοποιήσει και να ζητήσει τα σχόλια των χρηστών και τις παρατηρήσεις τους.

"Πιστεύουμε πως η τεχνολογία πρέπει να δουλεύει για τον άνθρωπο: να είναι εκεί όταν ο άνθρωπος την χρειάζεται και να απουσιάζει όταν δεν την χρειάζεται πλέον.

Μία ομάδα ανθρώπων του Google X ξεκίνησε το Project Glass προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο είδος τεχνολογίας το οποίο σου επιτρέπει να εξερευνήσεις και να μοιραστείς τον κόσμο. Κοινοποιούμε αυτό το σχέδιο τώρα γιατί θέλουμε να ανοίξει μία συζήτηση και να διδαχθούμε από αυτήν."

Εκτός από την "κλασσική" υλοποίηση της προβολής εικόνας στο μάτι από ειδική γυαλιά οι επιστήμονες του Google X δουλεύουν και την περίπτωση των φακών επαφής.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home