Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Microsoft: Η νέα EULA απαγορεύει αγωγές



Ακολουθώντας τα βήματα άλλων μεγάλων εταιριών, η Microsoft προσέθεσε άλλον έναν όρο στην EULA (end user license agreement - άδεια προς τον τελικό χρήστη), που εμποδίζει μεμονωμένους χρήστες από την κατάθεση αγωγών αστικού δικαίου.

H απόφαση ανακοινώθηκε στο Microsoft on the Issues blog από τον αναπληρωτή επικεφαλή του νομικού τμήματος, Tim Fielden.

Στο blog post ο Fielden λέει με λίγα λόγια πως αν ένας χρήστης έχει κάποια διαφορά που αφορά κάποιο προϊόν της Microsoft, την οποία η εταιρία δεν μπορεί να επιλύσει με επίσημο τρόπο, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την επίλυση στο πταισματοδικείο (small claims court) ή το ειρηνοδικείο (arbitration) αλλά δεν μπορεί να προβεί σε αγωγές αστικού δικαίου.

Όλα αυτά γίνονται με βάση απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2011 που επιτρέπει στις εταιρίες να προσθέσουν αυτόν τον όρο στις άδειες χρήσης τους και ήδη αρκετές έχουν προβεί σε αυτήν την αλλαγή.

Στο άρθρο του ο Fielden δεν αναφέρει ποιά προϊόντα θα κυκλοφορήσουν με ενημερωμένη EULA, ούτε έδωσε το χρονικό πλαίσιο για την εφαρμογή της. Όταν της ζητήθηκε σχολιασμός από το GeekWire, η Microsoft αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα μια λίστα με προϊόντα που θα επηρεαστούν από τη νέα άδεια χρήσης.

Όσοι δεν συμφωνούν με τους νέους όρους χρήσης λογισμικού ή υλικού της Microsoft, θα έχουν στη διάθεσή τους 45 ημέρες για να επιστρέψουν τα προϊόντα αυτά και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Η Microsoft θα επιστρέφει μέχρι και 7 δολάρια σαν έξοδα αποστολής, όπου αυτά υπάρχουν.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home