Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



DNSChanger: Ίντερνετ τέλος την 9η Ιουλίου



Η 9η Ιουλίου είναι η μέρα κατά την οποία χιλιάδες υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων και Mac, οι οποίοι είναι μολυσμένοι με τον ιό DNSChanger πιθανώς να χάσουν την δυνατότητα σύνδεσης στο internet.

Aν και ο εν λόγω ιός ανακαλύφθηκε το πριν 5 χρόνια το 2007, σύμφωνα με τα δεδομένα του DCWG περίπου 500.000 υπολογιστών είναι μολυσμένοι ακόμη μέχρι και σήμερα. Συνεπώς θα ήταν καλό να είναι όλοι σίγουροι πως οι υπολογιστές τους είναι χωρίς malware και πως οι DNS ρυθμίσεις τους είναι οι ιδανικές.

Tο FBI συνέλαβε μια συμμορία οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τον DNSChanger, κλείνοντας τους servers τους στην Ανατολική Ευρώπη, μια κίνηση η οποία μάλιστα είχε σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια υπολογιστών να χάσουν τότε την δυνατότητα σύνδεσης στο internet.

Παρόλο που αυτοί οι servers χρησιμοποιούνταν από τη συμμορία ώστε να τροφοδοτούν τους μολυσμένους χρήστες με επικερδής διαφημίσεις, προσπάθειες για phishing και εγκατάσταση malware, παρείχαν επίσης στα θύμα και μια λειτουργική DNS υπηρεσία. Έτσι περίπου 4 εκατ. χρήστες έμειναν εκτός internet καθώς οι υπολογιστές τους ήταν ρυθμισμένοι να χρησιμοποιούν DNS servers οι οποίοι πλέον δεν λειτουργούσαν.

To FBI οργάνωσε μια προσπάθεια παροχής DNS στα θύματα του DNSChanger, όμως μετά από μια περίοδο χρόνου το FBI παρέδωσε την αρμοδιότητα αυτή σε μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση με τη ονομασία, Internet Systems Consortium, η οποία κατάφερε να παρέχει DNS servers στα θύματα. Όμως αυτή η κίνηση αναμένεται να λήξει την Δευτέρα 09/07/2012.

Πως να βρείτε αν είστε μολυσμένοι από τον DNSChanger;

Η Google και το Facebook αποστέλλουν προειδοποιήσεις σε μολυσμένους χρήστες. Επίσης μπορείτε να το διαπιστώσετε χρησιμοποιώντας αυτό το tool.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που είστε μολυσμένοι;

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της DCWG για οδηγίες και μια λίστα από utilities ικανά να καθαρίσουν το DNSChanger από τον υπολογιστή σας. Αν κανένα από τα παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα, τότε πιθανώς ο ιός να έχει μεταβάλει τις ρυθμίσεις του router σας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μπείτε στην σελίδα του router σας και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του DNS, με τις ρυθμίσεις να αλλάζουν για κάθε router.

Tέλος υπάρχουν αρκετά καλά και δωρεάν anti-virus που μπορούν να εντοπίσουν και να αποτρέψουν το DNSChanger να λειτουργεί.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home