Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Intel: Τεχνολογία Ασύρματης Φόρτισης



H Intel ενδέχεται να εφαρμόσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, που η ίδια αναπτύσσει, σε ultrabooks και smartphones με επεξεργαστές Intel .

Εκτός από την Intel, υπάρχουν ήδη αρκετοί κατασκευαστές smartphones και παροχείς τηλεπικοινωνιών που έχουν μπει επιθετικά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης.

Η Samsung αναμένονταν να παρουσιάσει έναν ασύρματο φορτιστή για smartphone τον Ιούνιο, αλλά θα καθυστερήσει μέχρι τα τέλη του 2012 ή μέσα στο 2013, καθώς χρειάζονται μερικές βελτιώσεις στην απόδοσή του. Ορισμένοι αναλυτές της αγοράς έχουν την πεποίθηση ότι η Samsung θα λανσάρει έναν φορτιστή μαγνητικής επαγωγής μέχρι να κυκλοφορήσει ο ασύρματος.

Ο τρόπος ασύρματης φόρτισης που θα χρησιμοποιήσει η Intel θα αποτελείται από ένα ultrabook ως πηγή ενέργειας σε συνδυασμό με το σχετικό λογισμικό και έναν δέκτη για την ασύρματη φόρτιση ενός smartphone. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Intel, η υλοποίησή της θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και θα δε απαιτεί την τοποθέτηση του τηλεφώνου σε κάποια συγκεκριμένη θέση.

Πηγές αναφέρουν πως η πλατφόρμα Haswell της Intel δεν πρόκειται να υποστηριχθεί πλήρως από την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης και η υλοποίηση αναμένεται να εμφανιστεί σε μερικά μόνο μοντέλα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home